« Raati suosittelee | Main | Aitoja makuja »

Antaa palaa

Hyvin kuuluu palohälytykset tänne toimiston laidalle eli ei lainkaan. Ei savua ilman tulta, siksipä savuakaan ei ollut. Vaan tekihän pieni happihyppely ulos ihan hyvää. Pientä tukkeutumista ulko-ovella oli havaittavissa, sillä nikotiiniaddiktit pysähtyivät sytyttämään syöpäkääryleen välittömästi ulos päästyään siirtymättä kummemmin syrjään. Niin no, olihan sitä savua sittenkin.

Taloyhtiössä yrittävät saada järjestyssääntöihin lisäyksen, joka kieltäisi tupakoinnin parvekkeella. Epäilen yrityksen tuottavan vastalauseiden vyöryn. Tuskin itsekään saan tulevaisuudessa vieraitani ramppaamaan alas röökille, jos ilta on edennyt parin promillen asteelle. Toki parveketupakointi varsinkin kesällä on ongelma, koska tuuletus on mahdotonta. Ketjupolttavan naapurin häkäpilvet leijuvat suoraan ikkunasta sisään. Ahdistaa.

Suosittelen kaikille tupakoitsijoille sikariin siirtymistä. Tuoksuu paremmalle.

Comments

Ehkä se sikari polttajalle tuoksuu paremmalta, mutta kyllä siinä semmoinen koiranjöötin haju on, etten sitä(kään) kotiin ikkunasta haluaisi. Yleensäkin tupakansavussa on jotenkin älytöntä, että haju on niin voimakas ja tarttuu niin helposti. Tuotekehittelyn paikka selvästikin..

Vieraiden polttaminen on eri asia kuin ketjupolttajanaapuri. Vieraat savuttavat kuitenkin korkeintaan muutaman kerran kuukaudessa ja osaavat vähentää polttamista siltä illalta isännän kämpän ollessa savuton, jos tapoja löytyy.

Parveketupakoinnin kieltämisellä saadaan aikaan se, että ihmiset polttavat sisätiloissa. Mistä se kulkeutuu hormien ja rappukäytävän kautta kaikkiin asuntoihin. Ja se on kamalaa, helvetin kamalaa. Kerran olen sellaisessa talossa asunut, enkä toiste mene. Tupakoin kyllä itse, mutta en voi sietää tupakanhajua sisätiloissa ja tekstiileissä.

Sikarin tuoksu on ainoa, joka minua todella ällöttää ja etoo. Eli enpä vaihda:)

Birdy, ah miten tekopyhää. Olen asunut hetken asunnossa jonka vakituisesta asujaimistosta kaksi poltti. Vaikka ko henkilöt polttivatkin yksinomaan parvekkeella, asunnon ominaistuoksu oli suunnilleen sama kuin silloin jos olisivat polttaneet sisällä.

Tupakoiva itse ei sitä tietenkään huomaa, saati tunnusta. Olet kuvottavuuden suhteen oikeassa siinä mielessä että se kuvailee tupakoivan lähipiirin ominaistuoksua.

Huonot sikarit haisevat poltetulle hevonpaskalle, paremmista leviää ihan siedettävä tuoksu.

Minun taloyhtiössäni ei ainakaan ole tupakanhaju levinnyt rappukäytävästä tai hormeja pitkin, toivottavasti ei leviä tulevaisuudessakaan.

Tupakoivan vaatteet haisevat tupakalle, joten kyllä se haju helposti leviää huoneistoonkin. Hississä huomaa heti jos edellinen käyttäjä on ollut tupakoitsija. Toisaalta liian rankka parta- tai hajuveden käyttö on vielä pahempaa.

Parta- ja hajuvesi vaikka kauheita ovatkin, eivät kuitenkaan juuri leviä tai tartu.
Jos hormeja pitkin leviää savua, kyseessä on joko isompi palo tai puutteellinen ilmanvaihto, sillä hormi ei selvästikään vedä.

Post a comment