« Mee-noo-lip pu | Etusivu | Syvillä vesillä »

heinäkuu 14, 2004

Elävien kirjoissa

Asiat on nyt käyty tarkistamassa: Norja on edelleen kalteva maa. Kotiin selvittiin yhtenä kappaleena; Pohjois-Ruotsin oletettu asemanseuturikollisuus ei päässyt meihin käsiksi eivätkä trollit kiskoneet junaa rotkoonsa.

Sukulaisten takia Jäämeren rannalla tulee käytyä säännöllisin väliajoin, mutta en varmaan ikinä lakkaa ihmettelemästä sikäläistä esimerkkiä ihmisen peräänantamattomuudesta ja valloitushalusta. Vaikka suoraan vuonoon 45:n asteen kulmassa syöksyvän vuoren rinteellä ei käytännöllisesti katsottuna ole elintilaa, siihen on yhtä kaikki pykätty pari taloriviä, tietä ja rautatie.

Olen tolkuttoman huono lomailija; menomatka yleensä vielä menettelee ensi-innostuksen pyörteissä, mutta oikeastaan ensimmäisen kerran pystyn rentoutumaan vasta, kun saan taas tarkistaa sähköpostit omalta kotikoneelta. Mutta lähdettävä on, sillä eihän lomaa ole oikeastaan edes ollut, jos istuu vain kotona television ääressä. Viikon reissun jälkeen tuntee yleensä olleensa poissa vähintään kuukauden, ja olettaa kaikenlaista jännittävää tapahtuneen. (Turha toivo. Kaikki muutkin ovat olleet poissa kotoa.)

Apropos televisiosta: TV-lupamaksumainokset ovat yleensä ihan luvattoman hauskoja, mutta niistä pitäminenhän tuottaa melkein huonon omantunnon. Jos siis lupa-asiat eivät ole kunnossa, vaikka töllö seisoo olkkarin kunniapaikalla. Meidän talous on valitettavasti oikein porvarillinen ja antiopiskelijasolidaarinen rekisteröity televisionkatseluyksikkö hyvää tarkoittavan sukulaistapaturman vuoksi. Onnettomuus asia on siksi, että niillä hinnoilla katselisin mieluummin vaikka Ilmais-TV:tä. Täytynee hyllyttää toosa ja siirtyä täysin vaikka kirjallisuusaiheisiin harrastuksiin. Laura 14.07.04 16:36