« Vanhemmat | Etusivu | Päivä kirjastonhoitajana »

toukokuu 27, 2004

Ohimosuoni pullistelee

Ahistaa, vaikka mikään ei taidakaan olla parempi tunne kuin saada käsittämättömiä väitteitä vakavalla naamalla laukovat tyypit solmussa selittelemään sanomisiaan ja pysytellä itse loat heitettyään ylväästi takavasemmalla. (Pakkohan siihen oli saada vastine rustata, valitettavasti se vain ei nyt ole käsillä.)

Nimimerkki Henki ja tiede karkuteillä esittää lisää uskomattomia väitteitä kanssaihmistensä psyykkisestä tilasta:

Kirjoituksessani en yleistänyt saatananpalvonnan ja ateismin olevan automaattisesti yhtä. Ateismi vain heikentää ihmisen psyykkistä vastustuskykyä, jolloin psyykkiset ongelmat ns. henkimaailman asioissa nousevat herkemmin esille, kuten viiltävän kivun kirjoituksessa hyvin tuli esille. Tätäkään en väitä jokaisen ateistin kohdalla tapahtuvan.

Ateistin ongelma näyttää olevan, että kun ateisti arvostelee uskontoja, niin kritisoidessa ateistin "uskoa" ei ole Jumalaa, silloin ei näytetä hyväksyvän ateismiin kohdistuvaa kritiikkiä. Tyhjyys luo tiettyä heikkoutta vastustaa itseensä kohdistuvia epämieluisia kokemuksia.

Haluaisinpa tietää, mistä tämä ihmismielen tuntija on hankkinut kannuksensa. Ilmeisesti edellisessä kirjoituksessa mainitsemastaan saatananpalvonnan vastaisesta propagandasta? (Tässä muuten ensimmäinen Googlella vastaan tuleva suomenkielinen analyysi kyseisestä teoksesta.)

Kirjoittaja on varovainen eikä tee minun elämänkatsomuksestani päätelmiä. Hyvä niin, sillä vaikka ovelimmat voivat päätellä minulla ehkä olevan ateismiasiassa oma lehmä ojassa, olisivat nuo minusta melko tökeröitä yleistyksiä mistä tahansa ryhmästä. Minä olen tosin jo tehnyt rohkean vedon ja tulkinnut hänet kristinuskoiseksi. Onneksi tunnen paljon myös sympaattisia tähän uskoon tunnustautuvia, muutenhan tässä menisi yöunet.

Jatkaako kissanhännän vetämistä? Lopettaminenhan olisi luovuttamista. Tuskin kuitenkaan tuolta kyökkipsykologilta viimeistä sanaa julkisesti saa; sen sijaan saan sen nyt täällä, selän takana, häh-hää.

Laura 27.05.04 00:19