« Rakkautta ilmassa | Etusivu | Viisut »

toukokuu 12, 2004

Kirja-arvostelu

Näillä elementeillä voi kirjoittaa loputtomasti kohtuullisen hyvin myyviä kirjoja:

Henkilöt:
- Päähenkilö; nuori, melko tavallinen mutta jollain hätkähdyttävällä tavalla kuitenkin Erikoinen orpo nuori nainen.
- Ärsyttävä mutta juuri siksi niin houkutteleva testosteronia tihkuva uros, joka on tottunut saamaan kaiken ja tahtoo juuri nyt päähenkilön itselleen.
- Mukava ja turvallinen miespuolinen lapsuudentuttu, joka hiljaisesti rakastaa päähenkilöä ja päinvastoin, mutta on vähän lussu.
- Liuta kotiopettajattaria, naimattomia vanhapiikatätejä, entisiä vaimoja ynnä muita juonitteluun valmiita naishenkilöitä, osalla mieluusti horjuva mielenterveys.

Juoni:
Päähenkilö elää melko tavalla poikkeavan lapsuuden. Aikuisuuden kynnykseltä hänet temmataan vähän pelottavaan ja vähän romanttisella tavalla jännittävään seikkailuun. Hänellä on vakavaa viritystä, ehkä jopa avioliitto jommankumman mieshenkilön kanssa. Jotain pelottavaa tapahtuu: päähenkilö yritetään tehdä hulluksi tai tappaa. Lopussa se mieshenkilöistä, jonka ei olisi ikinä voinut kuvitella todella pyyteettömästi rakastavan päähenkilöä, pelastaakin päähenkilön hengen. Jos mieshenkilö itse kuolee toimituksessa, ei hänen luonteensa ollut vain sopiva päähenkilön kanssa, ja jälkinäytöksessä hän on naimisissa juuri sen toisen miehen kanssa. Jos mies jää henkiin sankariteostaan, hän on tietysti Se Oikea.

Pituus:
Luettavissa yhden illan aikana (vaikka nukkumaanmeno sitten venyisikin seuraavan vuorokauden puolelle ja kirja tulee hämmentävällä tavalla uniin).

Esiintymiä:
Madeleine Brent, Victoria Holt/Philippa Carr, Catherine Cookson (varoituksen sana: Cooksonilla on kyllä joskus myös melankolisia loppuja).

Miksi minä en ole jo kohtuullisen rikas kirjailija?

Laura 12.05.04 22:36