« Hiki pyöräilykypärässä | Etusivu | Kesätukka »

maaliskuu 31, 2004

Aah, löytyi!

Löysin vanhan Voiman (9/03) sohvan alta. Siinä oli juuri se artikkeli, jonka hukkaamista harmittelin: Kuinka Suomi-neito myytiin ulkomaille.

Artikkelin kiintoisin (ja masentavin) ydin on luettelo tuotemerkeistä, joiden omistajat ovat ulkomailla. Siis joiden tuotot hyödyttävät jotain ruotsalaista tai eurooppalaista tai muuta sikaniskaa kapitalistia suomalaisen veronmaksajan sijaan.

Boikottilistalle pitäisi laittaa: Hackman (eli myös Iittala ja Arabia), Tunturi-pyörät, Valtra, Sisu, Turun sinappi, Bona, Piltti, Fazer (sekä keksit että karkit), Leaf, Vaasan & Vaasan, Hartwall, Sinebrychoff, sokeri, Merita/Nordea, Sampo, TeliaSonera, Stora-Enso, Tammi, Instrumentarium, Upo, Strömberg, Nokian televisiot (ainakin), Scandic-hotellit, Spinefarm, Poko Rekords, äh, en jaksa enää luetella. Osa näistä on sentään melko helppoja vältettäviä.

Suomalaisia sentään ovat vielä Valio, Ingman, Lunden, HK-Ruokatalo, Raisio, Atria, Saarioinen, Panda, Olvi, Otava, SanomaWSOY, Lumene, Cumulus-hotellit, Fiskars, Luhta, Marimekko, Terhi, Finlayson, Aarikka ja Lundia.

Voi rähmä. Ihmekään, etten juo Olvin juomia enkä pidä Pandan makeisista: valveutunut elämä olisi liian helppoa. Nyt on vain purtava hammasta ja ajateltava isänmaata syödessään pahaa karkkia.

Laura 31.03.04 16:02