« Usko puuttuu | Etusivu | Mistä on hyvät viikonloput tehty? »

maaliskuu 10, 2004

Tekijänoikeusrikkomusilmoitus

Tämä on nyt sitä jatkuvuutta blogimerkinnöissä.

1) ilmoituksen tekijän nimi ja yhteystiedot;
...Vielä ihan helppoa...

2) yksilöityinä se aineisto, jonka saannin estämistä vaaditaan, sekä selvitys aineiston sijainnista;
Yksilöitynä...

3) ilmoituksen tekijän vakuutus siitä, että se aineisto, jota vaatimus koskee, on hänen vilpittömän käsityksensä mukaan lainvastaisesti saatavilla viestintäverkossa;
No voi juutas. Se on siellä! Vilpillisesti! Eikö se riitä?

4) tieto siitä, että ilmoituksen tekijä on tuloksetta esittänyt vaatimuksensa sisällön tuottajalle tai että sisällön tuottajaa ei ole voitu tunnistaa;
Joo, tämä on hoidossa: laitoinkin niin myrkyllistä palautetta, ettei vastaanottaja ole voinut vihertymättä niellä. Reagoimaan ei tosin koskaan vaivautunut. Vaan sopiikohan tilitystä laittaa liitteeksi, todisteeksi tuloksettomasta kommunikoinnista?

Ainakin henkilöllisyys on selvä. Se on laitettu plagiaattikouluaineeseen joka sivulle näkyviin.

5) ilmoituksen tekijän vakuutus siitä, että hän on tekijänoikeuden tai lähioikeuden haltija taikka oikeutettu toimimaan oikeudenhaltijan puolesta;

6) ilmoituksen tekijän allekirjoitus.

Ei, en ole pahanilkinen. Näytän vain, ettei mitä tahansa voi tehdä, ja pelastan vielä varmaan maailmankin siinä sivussa. Ajattelin tehdä kotisivulleni varastoidut kirjoitukset plagioimattomiksi: ainakaan niitä ei enää lukematta leikata-ja-liimata. Väliin jotain asiaankuulumatonta tekstiä, jonka sentään joutuu poistamaan vaivannäkönä.

Tekstien poistaminen kokonaan saatavilta kävi myös mielessä, mutta kirjoituksiani käy kuitenkin lukemassa paljon ihmisiä, ja joku on maininnut käyttäneensä niitä jopa ihan hyväksyttävällä tavalla.

Pikkuveli kertoi eräistäkin lukiopojista, jotka tulostivat kirjoitelmansa suoraan netistä. Eivätpä vain ymmärtäneet tehdä mitään sivujenalareunaan tulostuvalle osoitteelle, kjäh.

Eikö kouluissa opeteta mitään plagioinnista tai edes oikeaoppisesta lainaamisesta ennen kuin sysätään koululaiset Netin äärelle ja kirjoitelmien pariin? Älkää minua katsoko, en minä vaan muista.

Laura 10.03.04 20:40