« En muutu - jatkun samana | Etusivu | Tulevaisuususkosta »

maaliskuu 07, 2004

De rebus

Nyt tarvittaisiin edes yksi hyvä syy lukea lisää latinaa. Aloitin viime syksynä kyseisen kielen opinnot pärjätäkseni nykyisellä keskiajan paleografian kurssilla.

Paleografia on mielenkiintoista, latinan kielioppi ei, ensin mainittu ei suju kitkattomasti, jos taidot jälkimmäisessä ovat muutaman kuukauden alkeiskurssin luokkaa.

Tai merkittävästi huonommat. < huoh >

Erittäin pelottavalla tavalla on alkanut tehdä mieli lukea lisää. Pelottaa, koska latinan opiskelu on työlästä (luulen, että minulla onkin vain harmaa aavistus, kuinka työlästä) ja koska en tule tekemään latinantaidolla koskaan yhtään mitään, koska olen alkanut epäillä, teenkö keskiajan paleografian taidoillakaan koskaan mitään.

Ei sillä, että koskaan varmaan saavuttaisinkaan siinä hyviä taitoja. < huoh >

Pitäisi ilmeisesti alkaa hiljakseen miettiä vähän opintovalintojen järkevyyttäkin. Muodostaisivat sitten edes loput opinnot jonkinlaisen kokonaisuuden; menneet opinnot ovatkin jopa pääaineen kohdalla semmoinen sillisalaatti, että olisin kaivannut kipästi tuleville uusille opiskelijoille luvattua henkilökohtaista opintoneuvontaa yliopistoon sisään kävellessäni. < huoh >

Pakko yrittää ajatella positiivisesti. Jos joku opintoneuvoja olisi päässyt kahlitsemaan ihanan luontaisen luovuuteni, jäisi maailma kokonaan vaille keskiajantekstien tulkintataitoista perinteen asiantuntijaa! < voih >

Laura 07.03.04 22:05