« Unien pahin puoli on | Etusivu | Jos se ei ole rikki, ÄLÄ korjaa sitä »

marraskuu 26, 2003

Barbara Ehrenreich: Nälkäpalkalla

"Gaililla on huoneen puolikas keskustan tunnetussa halvassa yömajassa 250 dollarin viikkovuokralla. Hänen asuintoverinsa, miespuolinen ystävä, on alkanut iskeä häntä eikä hän kestä sitä, mutta vuokraa ei mitenkään pysty maksamaan yksin.

--- Joan, joka on huijannut minua lukuisilla aistikkailla asuillaan (vuoropäälliköt käyttävät omia vaatteitaan), asuu erään ostoskeskuksen taakse yöksi pysäköidyssä pakettiautossa ja käy suihkussa Tinan motellihuoneessa. Vaatteet on ostettu käytettyinä.

Keskiluokkaisen solipsismini keskellä arvelen että joissakin näistä järjestelyistä on karkeaa huolimattomuutta. Kun Gail ja minä käärimme ruokailuvälineitä lautasliinoihin - ainoa työ jota tehdessämme me saamme istua - hän kertoo harkitsevansa pakoa huonetoverinsa luota muuttamalla itse Days Inniin. Olen ymmälläni: miten hän voi edes ajatella maksavansa neljäkymmentä tai kuusikymmentä dollaria päivältä? Mutta jos pelkäsin kuulostavani sosiaalityöntekijältä, kuulostin melkein hölmöltä. Hän tuijottaa minua epäuskoisesti: 'Mistä minä sitten saisin kuukauden vuokran ja kuukauden vuokratakuun huoneistoon?'"

Laura 26.11.03 15:53