« Joukkoliikenne | Etusivu | Jokatalvinen stressin huipennus on täällä »

marraskuu 18, 2003

Uhoa

Kuka tunnustaa olevansa niin innokas ekoilija, ettei saa mitään iloa yksityisautoilusta? Mitä parasta vahingonhupia tuottavat viiden ruuhkassa seisovat autot. Korttelien mittaiset autojonot suorastaan yllyttävät jalankulkijaa irvistelemään autoissa myrtyneinä istuville. Ajuriparoilla ei ole perheautossaan edes kyytiläisiä, joiden kanssa jutella: vain YLE:n kanavauudistuksen mädättämä radio saattaa viedä ajatukset pois kahdensadan metrin päässä odottavista liikennevaloista, jotka ehtivät näyttää vihreää noin kymmenelle autolle kerrallaan.

Muah! Minä olen kotona ennen kuin sinä edes keskustan ulkopuolella.

Autoilu kasvattaa myös jalankulkijan rohkeutta ja itsetuntoa. Jalankulkijalla on etuoikeus
kulkea suojatien yli ennen autoa, tuli oikealta tai vasemmalta. Oikeudet menettää ellei niitä vaali. Henkilöautoilijoiden paikasta voi muistuttaa kävelemällä suojatielle reippain askelin sivuilleen vilkuilematta. Minulla on oltava oikeus tehdä niin turvallisesti.

Vähän uhoa mukaan! SOH (suurin osa henkilöautoilijoista) ei malta päästellä jalankulkijoita edestään, koska SOJ (suurin osa jalankulkijoista) jää kuitenkin odottamaan aukkoa liikennevirrassa ja jos joku autoilijoista pysähtyy, he soutavat ja huopaavat (uskaltaa/ei uskalla) niin kauan , ettei sääntöjen noudattaminen sujuvoita kenenkään matkaa.

Disclaimer: Jälkimmäistä ei kannata tehdä, jos
- olet pituudeltasi lyhyempi tai et juurikaan korkeampi kuin auton konepelti
- tietä porhaltaa juuri rekka tai linja-auto varmasti lujempaa kuin taajamanopeudella
- refleksisi eivät ole kissatasoa
- tie muistuttaa liukurataa

Jos ruuhka-autossa istuu joku tonyhalme, ei tietysti kannata irvistelläkään. Seisovassa ruuhkassa auton voi jättää yksin esim. väkivallan ajaksi. Tarvittaisiin vain kirjoitus em. ihmistyypin tunnistamisesta ulkonäön perusteella.

Laura 18.11.03 13:10