« Aino Kallas: Sudenmorsian | Etusivu | Luonnonlakien pilkkaa »

marraskuu 15, 2003

Hyvät ihmiset, uskokaa

Kun lantio tulee kipeäksi ja epäilet sen johtuvan liian tiukoiksi käyneissä farkuissa kävelystä, täytyy... ostaa uudet housut.

UFF:lla on mukavaa shoppailla. Uniikkivaatteita, jotka ovat jo valmiiksi lempivaatteen näköisiä: nuhruisia ja pesussa
haalistuneita. Jos kierrätysvaatteen hinta joskus aiheuttaakin verenpaineen nousua, Humana from people to people -julisteet palauttavat auvoisan ja kassantädille-antavaisen mielen.

Joskus pateettisen muinaisina aikoina minäkin ihan oikeasti kuvittelin keräysten todella auttavan hädänalaisia ja kierrätetyistä maitotölkeistä tulevan halpishuonekaluketjun kirjahyllyihin vaneria tai mitä ikinä niistä tehdäänkään - kunnes lapsenmielen karkoitti uutisointi keräysvarojen uppoamisesta byrokratian pyörittämiseen ja oma läheiseni, joka vuosien ajan on sentään esimerkillisesti kerännyt kaapit ja varastot täyteen pienmetallia, pahvia ja paperia ja sitten kipannut keräykseen. "Kaatopaikalle ne kuitenkin menee, kun ei niille keksitä mitään käyttöä", kuului synkeä kommentti.

Mutta kierrätys jatkuu. Uskoa kierrätyksen ja avun perille menoon on oltava, että siihen jaksaa osallistua, ja kovasti meille yhdeksää hyvää ja kymmentä kaunista uskotellaankin. Muutenhan tässä tuntisi itsensä ihan tyhmäksi. Minä kun tykkään ostaa käytetyn vaatteen ihan vain vaikka mielipiteen ilmaisuna.

Laura 15.11.03 15:02