« Paluu hetkiin | Etusivu | Voih, vanhemmat »

elokuu 19, 2004

Viikonlopun putki

Ensi viikonloppuna olisi taas kaikenlaista tiedossa. Mitä lomaa tämä on olevinaan, kun ei saa jurottaa rauhassa kotona?

Lauantaina Tampereella vallataan katupinta-alaa. Viime vuonna oli tarkoitukseni osallistua katupippaloihin, mutta sujuvasti unohdin koko tapauksen. Törmäsin vallattuun katuun matkalla töistä kotiin ja muistin.

Viimevuotinen katuvalinta oli siis minun kannaltani merkittävä – vaikka liikuinkin pyörällä ja käsittääkseni katuvaltaajat vastustavat lähinnä autoliikennettä. Muuten korttelin mittainen pätkä Pellavatehtaankatua Pikku kakkosen puiston vieressä ei voinut olla sitä, mitä kadunvaltaajat ajavat toiminnallaan takaa. Sivukorttelissa mielenosoittajiin törmääminen on tuuripeliä: pieni katu on yksisuuntainen ja melko hiljainen. Muistaakseni vielä vuosi sitten sille ei saanut Hämeenkadulta kääntyä kuin yhdestä suunnasta.

Parempaa onnea tänä vuonna! Periaatteessa olisi hauskaa osallistua, mutta saa nyt nähdä tämän minun jaksamiseni kanssa.

Koko viikonlopun kestäville Hämeen linnan keskiaikamarkkinoille vähän niin kuin jo lupasinkin lähteä sitten sunnuntaina. Tavallaan uhosin jopa pukevani jotain keskiaikaistyylistä päälleni. Kaiken lisäksi kaverini oli vähän sitä mieltä, että hänen lauantai-iltana pidettävien syntymäpäiväjuhliensa jäljiltä aikainen junamatka seuraavana aamuna voi tuntua vaikealta.

Voi hitto.

Laura 19.08.04 15:36