« Oi, poikamies | Etusivu | Gradukauhu »

syyskuu 19, 2004

Nuoren miehen perunamuusi

Sunnuntain kunniaksi helpon gourmet-ruoan ohje.

perunoita
vettä
maitoa
voita
aromisuolaa

Kuori perunat. Keitä perunat vedessä. Keitä, kunnes ne halkeilevat ja hajoilevat. Kaada vesi pois; paina kattilan kantta tiukasti kiinni ja hölskytä, kunnes perunat ovat hajonneet täysin. Lorauta joukkoon maitoa, nokare voita ja ripauta päälle vähän aromisuolaa. Sekoita voimakkaasti huolellisesti puhtaaksi nuollulla lusikalla.

A vot: ihan yhtä hyvää kuin äitin tekemä konsanaan.

Laura 19.09.04 11:53

Kommentit

Ehtoota!

Niinpä. Tuo reseptisi kuullostaa ja tuntuu ihan mainiolta. Mutta mielestäni hienoinen keitinveden jättäminen on ehkä aiheellista. Näin minulle on neuvottu. Ja kokemuksen perusteella se "toimii". Näin tässä taannoin ohjelman. Se kertoi ruotsalaisen keittiön saloista. Nimittäin. Se VOI mikä perunamuusiin lisätään, tässä programmissa...paistetaan. Ja siihen lisättiin myös muitakin asioita. Valitettavasti vain en muista mitä? Mutta tuo paistaminen jäi mieleeni. Jopa siinä mielessä että kokeilin moista projektia. Tuloksena oli...hmmm..ei ehkä toiminut odotetulla tavalla.

Perunamuusita muutoin puhuttuna. Lapsuudessani sain sellaista perunamuusia jossa sipulit olivat suhteellisen karkeana. Kuten pieninä lohkoina. Silloin sain moiseen ruoka -aineryhmään pienen kammon. Nyt...nykyaikana en voisi kuvitellakkaan perunamuusiini mitään sipulikokkareita. Siis pelkkää kuohkeaa muusia. Mitäpä elämältä muutakaan voisi odottaa? No..ehkä hieman hirvenlihasta valmistettua kasiketta, huljutettuna oluella alas.

Tuo aromisuola kuullostaa ihan MAHTAVALTA.

Ja varsinkin voimakas sekoitus huolellisesti puhtaaksi nuollulla lusikalla....

... ja ripaus voita ...

-tuomo-

Kirjoitti tuomo 04.11.04 23:27


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?