« Viikonloppu pähkinänkuoressa | Etusivu | Tulitikkuja silmiin »

marraskuu 02, 2004

Nyt puhutaan suoraan

ja sanotaan, että voi perkeles.

Jokavuotiseen tapaansa vuokranantaja ilmoittaa, että asumiskustannukset nousevat vuodenvaihteessa. Tänä vuonna lisäys on 0,8 %.

Luku ei vaikuta suurelta, mutta paljonkos opiskelijan tulojen voidaan odottaa nousevan samaisena uutenavuotena? Täsmälleen 0 % tietenkin. Kun kustannustaso on nyt rauhassa saanut nousta jo yhdettätoista vuotta opintotuen reagoimatta siihen juurikaan, voi vain kaiholla muistella lamaa edeltäviä aikoja, jolloin tuella oli varaa ostaa peräti tonnikalaa.

Ja jos joku nyt neuvoo, että elä velaksi, tulen ja puren.

Laura 02.11.04 17:38 | TrackBack

Kommentit

Nii-in. Opiskelija-aterian sallittu hintakin on noussut vaikka millä mitalla (okei, ateriatukikin on noussut, mutta siitäkin huolimatta opiskelijan maksettavaksi jäävä osuus on markka/euromääräisesti kasvanut), samoin matkaliput, puhumattakaan kaikesta muusta kulutustavarasta, jota opiskelija elääkseen ja opiskellakseen tarvii. Elä velaksi tai käy töissä (->opiskele pidempään ja saa poliitikkojen haukut niskaasi), niin se tässä maassa menee.

Kirjoitti Piparminttu 02.11.04 18:21

Paitsi että ensi syksynä ja sen jälkeen aloittavien työssäkäyntiä ei enää mahdollisteta. Ainakaan minä en pystyisi niillä aikatauluilla käymään töissä opiskeluaikana.

Jäljelle jää velaksi eläminen. Onneksi sitä ei enää anneta tehdä kuin 5-7 vuotta. Että mä kärsin!

Kirjoitti Laura 02.11.04 18:25


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?