« Vähän vähemmän kurja | Etusivu | Maanantai? »

marraskuu 12, 2004

Parhaat asiat ovat yksinkertaisia

Väitän, että hauskinta, mitä olen pitkään aikaan oppinut, on virkkaamisen uudelleen löytäminen. Tämän väitteen tarkoitus ei ole todistaa vedenpitävästi ja lopullisesti, että olen tylsä kotona nahjusteleva mummo, vaikka se kyllä saattaa tehdä senkin.

Väitteen todellinen tarkoitus on muistuttaa, miten hyvältä tuntuu, kun ei aina tarvitse omaksua jotain uutta saadakseen itselleen elämyksen. Tänä syksynä olen opetellut käyttämään äänenkäsittelyohjelmia, tehnyt elämäni ensimmäisen tilinpäätöksen, tutustunut museomaailmaan sisältä päin ja lukenut julkisoikeuden alkeita, siis saanut päälleni hirvittävän hyöyn uutta tietoa, ja vaikka se on mielenkiintoista, sitä ei millään ehdi käsitellä ja jäsentää päässään ennen kuin jo lisää umpataan päähän toisesta korvasta. Lopputulos on kaoottinen olo.

Virkkaus sen sijaan. Opettelin sitä jo ekaluokkalaisena, mutta jostain syystä se jäi. Tieto ja taito on saanut rauhassa oleentua mielen sopukoissa, ja nyt oli juuri oikea hetki antaa sen tulla jälleen pintaan. Kudonnan ansiosta käsiala on kehittynyt, ja tilkkujen väsääminen sujuu kuin tanssi. Ilman ylimääräistä pään kuormitusta. Ihanaa.

Hyvää viikonloppua teille muille. Minun pitää vielä yrittää opetella tulkitsemaan tilastoja.

Laura 12.11.04 13:46 | TrackBack