« Melancholia, mon cher | Etusivu | Olen aivan varma... »

tammikuu 03, 2005

Pinttymiä

"Likaantunut pinta puhdistetaan pesemällä se tavallisilla veteen sekoitettavilla pesuaineilla. Työvälineenä käytetään pesuliuoksella kostutettua kangasta tai sientä. Pesuliuos poistetaan vesipesulla, jonka jälkeen huuhdeltu pinta kuivataan välittömästi. Runsasta veden käyttöä tulee välttää."

Joku hyvää tarkoittava sielu on liimannut nämä ja monet muut ohjeet siivouskaapin oven sisäpuolelle. Omatunto kolkuttaa. Ja kolkuttaa.

Närkästyin melkein hihattomaksi äidin aikanaan heittämästä kommentista ”Miten naisihminen voi olla noin epäsiisti?” ja närkästyn edelleen. Miksi juuri minun, naisena, pitäisi olla yksi siisteyden sipuli?

Kaikesta huolimatta tämä naisihmistä arvottava lausahdus on ilmeisesti vaikuttanut alitajuntaani, koska tänään viimein lattiat imuroituivat ja peseytyivät kuin taikasauvan iskusta. Ihan kaikesta huolimatta. Siitäkin huolimatta, että poikaystävän äiti tunnusti, ettei ikinä pyyhi pölyjä, paitsi siitä yhdestä kohdasta, johon kevätaurinko paistaa. Eläköön me naisihmiset!

Putipuhtautta kahisevien lakanoiden väliin on illalla ilo kierähtää, mutta taidan silti liimata kaapin siivousohjeiden päälle vaikkapa… Johnny Deppin tai kissanpentujen kuvia.

Laura 03.01.05 17:51 | TrackBack

Kommentit

Naisen työt on kulttuurisidonnainen juttu. Karu esimerkki Pohjanmaalta: ollessani 10 isäni rutisi minulle siitä, miksi en tee hänelle ruokaa kuten naapurin tyttö omalle isälleen. Minä nostin leuan pystyyn ja kysyin millä hemmetillä tekisin ruokaa kun hän ei ole opettanut keittotaitoa. Enkä tehnyt *mitään* kotitöitä, vaikka puoli kylää uskoi minun raatavan kaikki naisten hommat äidin puuttuessa. Ja myöhemmin kuulin senkin viisauden, että mies ei imuroi --> veljen huone voi olla siivoton mutta minun huoneeni pitää olla siisti.

Ääh, älä edes yllytä taas vaahtoamaan niistä sadasta ja tuhannesta syystä miksi Tampereella on hyvä kasvattaa epäsiistejä lapsia.

Kirjoitti Hanne 03.01.05 20:32

Hyvät vaihtoehdot, Johnny Depp tai kissanpennut :)

Kirjoitti Pikku Printti 05.01.05 23:47

Johnnyn ja/tai kissanpentujen katseleminen lämmittää sydäntä yhtä lailla :)

Kirjoitti Laura 06.01.05 18:02


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?