« Kenties uusi imago? | Etusivu | Helppohoitoinen kampaus »

helmikuu 28, 2005

Humanistia etikalla

Jos kuulen vielä kerrankin lauseen ”olen humanisti, en osaa tehdä mitään tietokoneella” tai jonkin sen noin kolmesta variaatiosta, ratkean.

Voin milloin tahansa esitellä tällaisille tyypeille muita humanisteja, jotka osaavat tehdä verkkosivuja, ladata tiedostoja, käsittävät tietokantoja ja dynaamisia sivuja ja mitä kaikkea, käyttelevät taitto-ohjelmia ja tietävät tietokoneraudasta enemmän kuin minä (mikä ei ole kovin paljon, mutta ilmeisesti enemmän kuin keskivertohumanistin). Mistä ihmeen lähteestä ensin mainitulle ryhmälle syötetään tuollaista p*aa?

”Mää oon humanisti, emmää tajuu mitään, höh-höh-höö” on yhtä hyvä väite ja perustelu kuin ”En hanki lapsia, koska liikakansoitus on ongelma”, ”En tiedä mitään ammattikorkea- ja yliopistokoulutettujen sijoittumiseroista työmarkkinoilla, koska se ei varmaan koske minua” tai ”Tytöt eivät piere, koska eivät vain piere”. Todellinen syy osaamattomuuteen, tekemättömyyteen, tietämättömyyteen tai kieltämiseen on se, ettei kiinnosta, ei halua, ei jaksa, ei halua myöntää.

Ei näissä pikkuvioissa ole mitään vikaa. Ne ovat itse asiassa minun näkövinkkelistäni aivan totaalisen yhdentekeviä seikkoja. Niin että myöntäkää ne itsellenne tai olkaa edes hiljaa.

Harmillista, että pikkusievänä ihmisenä en väistämättä saapuvalla hetkellä tietenkään voi ratketa julkisesti, vaan täytyy itkeä hiljaa sisäänpäin.

Laura 28.02.05 19:37 | TrackBack

Kommentit

Eikö humanismi ole juuri kiinnostusta siitä miten ihminen toimii ja mitä hän tuottaa maailmaan? Näistä tuotoksista viimeisin ja voittoisin on juuri yhteiskunnan tietokoneellistuminen.
Näin humanismin kaukalonlaidalta on hyvä huudella, mutta silti: tietojenkäsittelytaidottomat wannabe-humanistit juoskaatten suolle konkkaamaan!

Jeps, tuossapa olikin taas peesausta yhden viikon tarpeiksi.

Kirjoitti Tapsu 10.03.05 09:01


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?