« Hieman hullu, mutta pärjää vielä | Etusivu | Vettä kengässä »

maaliskuu 22, 2005

Hajunenätys

Pahaa aavistamatta tein apteekkituotehankinnan. A-vitamiini -nenätipat olikin tarkoitettu kuivan ilman tai ilmaston aiheuttaman nenän limakalvon kuivumisen estämisen lisäksi vielä limakalvon surkastumisen ja hajunenän hoitoon. Luulin, että olin vain jokatalviseen tapaan herkistymässä nenäverenvuodoille ja silkalle limakavokivulle. Nyt minulla onkin mahdollisesti yllä kuvatun kaltaisia, pelottavankuuloisia tiloja.

Millaisesta laiminlyönnistä voi johtua koko limakalvon surkastuminen? Entä mitä silleen, niinku edes tarkoittaa "hajunenä"? Itse asiassa epäilen, että minulle on vasta nyt vitamiinitippojen käytön myötä tulossa kyseinen hajuaistin, sillä elvytetyt limakalvot aistivat odöörejä huomattavasti entistä paremmin. Se on harmi, sillä suurin osa täällä asunnollakin leijuvista tuoksuista on pahoja. Ignorance was bliss.

Laura 22.03.05 21:13 | TrackBack

Kommentit

Hajunenä kuulostaa aika ikävältä vaivalta. Tarkoittaako se sellaista tilaa, jossa nenä itsessään haisee joltakin epämiellyttävältä?

Olen ennenkin filosofoinut, että ihmiseläimen aistimet sopivat maailman tarkkaan havainnoimiseen lähes yhtä hyvin kuin keskiverto muussinuija. Olisiko mahdollista, että uudelleen löytynyt hajuaistisi vahvistaisi oletustani? Käytännön esimerkkien puute on jättänyt "teoriani" hieman hataraksi.

Kirjoitti Tapsu 23.03.05 13:58


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?