The 69 Eyes

Levyt

Blessed Be
Gothic Girl

Linkit

Virallinen kotisivu
UBL

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - The 69 Eyes: Gothic Girl] Gothic Girl
Gaga Goodies 2000

Vuoden 2000 parhaat levyt -palkittu: vuoden 3. paras goottibiisi (Gothic Girl)

Tämäpä kerrassaan yllätti. Single näytti jo kerrassaan hyvältä ja musiikkikin miellytti korvaa. Enpä olisi uskonut, kun en The 69 Eyesiä sen kummemmin tunne. Tämähän on ehtaa goottirokkia ja vieläpä hyvää!

"Gothic Girlissä" on jotakuinkin kaikki palaset kohdallaan. Laulaja Jyrki 69:n ääni on ihastuttavan ultramatala, bassokitara vetää todella matalalta ja vahvasti ja kitarat sahaavat päällä juuri sopivan raskaasti. Siis, kerrassaan komea biisi! Sanoitukset ovat täydellisen kliseiset - bonuspisteitä "Love Will Tear Us Apartin" mainitsemisesta.

B-puoli "Velvet Touch" ei vakuuta yhtään samalla tavalla, mutta on sekin ihan kelvollinen biisi. Mukavaa synkistelyä, jos nyt ei mitään erityisen omaperäistä eikä tarpeeksi hyvin tehtyä ollakseen samanlainen loistobiisi kuin "Gothic Girl". Kuitenkin, suosittelen ehdottomasti tämän singlen hankkimista jos goottirokki on yhtään mieleinen genre.

Alkuun

[Kansi - The 69 Eyes: Blessed Be] Blessed Be
Gaga Goodies 2000

Vuoden 2000 parhaat levyt -palkittu: vuoden 2. paras goottilevy

The 69 Eyesin uusin levy näyttää hyvältä kuten sitä edeltänyt singlekin (jonka biisit löytyvät myös levyltä) ja samoin, kuulostaa hyvältä. Samaa tukevaa goottirock-jyrää on siis tiedossa sen kolme varttia mitä levy kestää. Jyrkin matalat laulut (tosin on todella ilo huomata miehen pystyvän muuhunkin kuin Peter Steele -tyyliin) ovat jälleen pääosassa ja kokonaisuus on huolella tehty. Johnny Lee Michaels on tehnyt varsin hyvää työtä levyn kanssa, Jyrkin mukaan Michaelsin osuus The 69 Eyesin uudistumisessa oli todella merkittävä.

Parhaimmat hitit ovat luonnollisesti "Gothic Girl", mutta muitakin löytyy. "The Chair":sta löytyy tarttuvin kertosäe (mutta "Framed in Blood" ei jää kauas) ja "Sleeping with Lions" on muuten vain mukava vähän rauhallisempi veto (mutta tuo erehtymättömästi mieleen HIM:n "Gone with the Sin":n jos nyt oikein muistan.) Sanoituksista löytyy joitakin mielenkiintoisia kohtia (mikäli on riittävän hyvä näkö jotta ne yleensä pystyy lukemaan...) "Gothic Girlin" lisäksikin. Ilmeisesti Jyrki on hiljattain täyttänyt 30, ainakin näin voisi arvailla samannimisen biisin perusteella. "Graveland":ssa lauletaan mm. blinded by the moonshine from Mexico, I'm singing my blues waiting for the death row and the hardest rain always comes from Tupelo, another dead baby born in Tupelo ja kun Jyrki vielä bändin nettisivuilla mainitsee Bad Seedsin yhdeksi suosikeistaan, niin tarvitseeko tuota pitkään miettiä...

Musiikillisesti skaalaa riittää koneilla avitetuista tulevista klubihiteistä (ensimmäisenä tietysti "Gothic Girl") hitaampiin balladeihin ja toisaalta kunnon goottirokkiin, joka sentään on levyllä pääosassa. Soundipuolella kuulee vaikutteita mm. Missionilta (Jyrki pitääkin Wayne Husseytä eräänä parhaista kitaristeista koskaan), "Stolen Season" esimerkiksi on varsin Mission-henkinen. Perinteet ovat siis kunniassa. Omaperäisyys ei ehkä ole tämän levyn paras puoli, mutta minä en ainakaan anna sen haitata.

Miellyttävää huomata Suomen goottiskenen laajentuvan, lisää bändejä tässä tarvitaankin. Two Witchesin ylivaltaa onkin kestänyt jo riittävän pitkään... Tämä levy ainakin asettuu suoraan kärkeen, tässä on parasta mitä suomalaisella gootti-skenellä on tällä hetkellä tarjota.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 16.2.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.