Deutsch Amerikanische Freundschaft

Levyt

Alles Ist Gut

Linkit

Mute Recordsin DAF-sivu
UBL AMG

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Deutsch Amerikanische Freundschaft: Alles Ist Gut] Alles Ist Gut
Mute 1998 (1981)

DAFin tunnetuin kappale, "Der Mussolini" löytyy tältä levyltä. Kappale kuvastaakin hyvin levyn tunnelmaa, joka on ehkä parhaiten tiivistettävissä kahteen sanaan: synkkää jytkettä. DAF nimittäin oli melkoinen edelläkävijä EBM:n (Electronic Body Music) saralla ja tämä levy on juuri sitä itseään.

Tuohon aikaan duona toimineen DAFin muodostivat laulaja Gabi Delgado jonka kähinän taustalla sykkivät Robert Görlin rummut ja sekvensserit. DAFin musiikkiin oli otettu vaikutteita siihen aikaan New Yorkin homoklubeilla suositusta elektrosta ja samat vaikutteet näkyivät myös bändin muussa tyylissä: levyn kansissa on molemmat miehet rintakehä paljaana ja iho hiestä kiillellen.

Levyn vahvimmat biisit ovat luonnollisesti kaksi sen suurinta hittiä, edellämainittu "Der Mussolini" ja "Alle Gegen Alle". Muutenkin levy on tasaisen hyvä, mieleen jäivät "Der Räuber Und Der Prinz", "Mein Herz Macht Bum" ja "Als Wär's Das Letzte Mal".

Aikana, jolloin englantilainen synamusiikki oli pääasiassa uusromanttista poppia tyyliin Orchestral Manoeuvres in the Dark, DAFin raskaampi ja tummasävyisempi mutta silti jokseenkin minimalistinen konevyörytys oli varmaan melkoisen säväyttävää. Tehoaa se edelleenkin sen verran hyvin, että Muten 1998 julkaisemat re-masteroidut versiot olivat täysin oikeutettuja. DAFin levyjä ei siis ole vaikea löytää, joten sen kummempia selittelemättä enää: kauppaan siitä!

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 13.5.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.