Die Krupps

Levyt

Metall Maschinen Musik - 91-81 Past Forward

Linkit

Cleopatran Krupps-sivu
UBL

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Die Krupps: Metall Maschinen Musik] Metall Maschinen Musik - 91-81 Past Forward
Mute 1991

Metall Maschinen Musikia kuunnellessa ymmärtää helposti Die Kruppsin merkityksen industrial-musiikin kehitykselle. Tämä levy on kehityksen askel DAFin ja Nine Inch Nailsin välillä. Die Kruppsissa kuuluu DAFin minimalismi, NINin Pretty Hate Machinella taas Die Kruppsin elektroniset teollisuusrytmit.

Kyseessä on ensiluokkainen esimerkki synavetoisemmasta industrialista (tämä ei ole niinkään esim. varhaisemman Einstürzende Neubautenin esittämää rakennustyömaaindustrialia vaan nimenomaan elektroindustrialia), joka jatkaa siitä mihin DAF jäi. Rytmi on alkukantaisen yksinkertainen ja teollinen ja tunnelma miehekästä ja väkevää.

Todellista teollisuuttakin on tarjolla, Die Kruppsin vanhinta tuotantoa edustava 13-minuuttinen "Stahlwerksymphony" on juuri sitä itseään: pellin kolinaa ja teräksen kalketta. Sen vastapainoksi löytyy sitten "Germaniac", "The Machineries of Joy", "Goldfinger" ja monta muuta nopeaa ja tanssittavaa industrial-hittiä. Varsinkin kaksi ensinmainittua ovat koko lailla tarttuvia biisejä.

Kokoelma on kaikinpuolin erinomainen. Industrialin ystäville ehdoton hankinta, etenkin jos tähän asti on tuntenut lähinnä uudempaa Nine Inch Nailsin tyylistä industrialia. Teknoa kuuntelevat saanevat tästä jotain iloa irti myös, teknomusiikin juurilla vanhassa Die Kruppsissa myös ollaan.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 12.5.2000. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.