Throbbing Gristle

Levyt

20 Jazz Funk Greats

Linkit

Brainwashed
UBL AMG

[Kansi - Throbbing Gristle: 20 Jazz Funk Greats] 20 Jazz Funk Greats
The Grey Area of Mute Records 1997 (1978)

Tämä on varmaan vaikein levy, joka kokoelmistani löytyy. Genesis P-Orridgen luotsaama orkesteri oli aikoinaan todella rajojarikkovaa musiikkia, eikä se vieläkään mitenkään normaalilta kuulosta.

Throbbing Gristle oli ensimmäisiä industrial-bändejä, tämänkin levyn on alunperin julkaissut koko tyylilajille nimensä antanut Industrial Records. Kuitenkaan jazz funk -hitit eivät järin teollisia ole, enemmän musiikki muistuttaa Kraftwerkia kuin vaikkapa Laibachia.

Levyn parhaimpiin kappaleisiin kuuluu "Hot on the Heels of Love", joka voisi olla mistä tahansa C-64:n karatepelistä. Tulee ihan nostalginen olo. Se on myös helpoimpia kappaleita levyllä, jonka tarjonnasta noin puolet on instrumentaaleja. Noissa instrumentaaleissa nyt ei mitään ihmeitä ole, ne ovat lähinnä tunnelmallisia välipaloja laulettujen biisien joukossa eivätkä itsessään jää juurikaan mieleen.

Lauletuista kappaleista "Convincing People" on tuplavokaaleineen lähinnä hieman ärsyttävä. "What a Day" on vähän turhan huutoa myös, mutta "Still Walking" on jo huomattavasti parempi. Hiljainen ja kummallinen. "Six Six Sixties" on lyhyt ja kiinnostava mutta todellinen mestariteos on "Persuasion". Se on ahdistava ja inhottavan perverssi kappale. Genesis P-Orridgen suostuttelun kuunteleminen on melko epämiellyttävää, varsinkin kun laulun edetessä paljastuu laulajan himo erilaisia pikkuhousuja kohtaan... Mutta mitä suostuttelua: After all, you've seen yourself before... What difference does it make if I take your photograph? What difference does it make if someone else sees it too? All your friends do it... I mean nobody will know it's you. Melkoinen joka äidin unelma, tuo herra P-Orridge. Tuossa nyt tuskin mistään lomakuvista kuitenkaan ole kyse.

Levyn loppuun on lätkäisty kaksi liveversiota biisistä "Discipline", jotka ovat jo enemmän industrialia otteeltaan. Alkuperäistä kuulematta en osaa sanoa noista oikein mitään muuta kuin että hyvältä kuulostaa.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 14.2.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.