In Extremo

Levyt

Verehrt und angespien

Linkit

Virallinen kotisivu
UBL

[Kansi - In Extremo: Verehrt und angespien] Verehrt und angespien
Metal Blade 1999

Verehrt und angespien on ehdottomasti viime vuoden kovin metallijulkaisu. Bändin suosio on valtava, eikä aiheeton. Musiikki on yksinkertaisesti mieletöntä. Siinä yhdistyy Stormin peikkometalli, Nordmanin keskiaikavaikutteinen poppi ja Rammsteinista tuttu saksalainen ehdottomuus, niin livenä (bändin lavashow on kuuleman mukaan aivan uskomaton) kuin levyllä.

Bändillä on uskomaton meno päälle. Ei tarvitse kuin kuunnella pari biisiä (vaikkapa "In Extremo", "Spielmannsfluch", "Ich kenne alles" tai "Werd ich am Galgen hochgezogen") ymmärtääkseen mistä tällä levyllä on kyse. Kitarat pauhaavat ja säkkipillit ja huilut ulvovat kun In Extremon seitsikko pistää menemään keskiaikametalliaan.

Laulua kuullaan niin saksaksi kuin myös ruotsiksi, latinaksi, espanjaksi ja provensaaliksi. Varsinkin ruotsinkieliset kappaleet, "Herr Mannelig" ja "Vänner och frände" toimivat erinomaisesti. Mielenkiintoinen erikoisuus on myös mainio coveri The Sisters of Mercyn "This Corrosionista".

Yksinkertaisesti loistavaa. Ehdottomasti suositeltavaa kuunneltavaa, jos keskiaika ja metalli kolahtavat yhtään. Bonuksena normaalihintainen levy sisältää muuten toisen cd:n, jolla on neljä biisiä (ei sinänsä mitään ihmeellistä) ja multimediaosuus josta löytyy englanninkieliset sanoitukset, selityksiä biiseistä, "This Corrosionin" video ja kuvia.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 16.5.2000. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.