Killing Miranda

Levyt

Blessed Deviant
Burn Sinister

Linkit

Killing Miranda
UBL

Vuoden 2000 parhaat levyt -palkittu: vuoden 2. paras goottibiisi (Salome)

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Killing Miranda: Burn Sinister] Burn Sinister
Eclipse Records 1997

Killing Mirandan debyyttiä Blessed Deviant edelsi EP Burn Sinister. Sillä bändi näyttää kyntensä jo varsin vakuuttavasti, biiseissä on otetta eikä mukana ole lainkaan niin paljoa kaikkea turhaa kuin Blessed Deviantilla.

Avausbiisi "Does This Mean Anything?" on varsin tarttuva kappale, mutta varsinainen mestariteos on seuraava biisi, "Touched by Jesus". Äärimmäisen tanssittava, mukaansatempaava kappale on 90-luvun lopun parhaita goottihittejä. Suosittelen ehdottomasti metsästämään kyseisen biisin käsiinne jostain! Löytyy tältä EP:ltä, Blessed Deviantilta (tosin remiksinä, mutta pirun hyvänä sellaisena), New Alternatives IV-kokoelmalta ja ties mistä muualta.

Biisit ovat kenties vähän ylipitkiä, mutta muuten tässä ei ole mitään valittamista. Hankkimisen arvoinen kyllä, jos vain jostain löytää. Voi olla kyllä hieman hankalaa...

Alkuun

[Kansi - Killing Miranda: Blessed Deviant] Blessed Deviant
Nightbreed Recordings 1999

Mirandat edustavat tyypillistä 90-luvun lopun uuden aallon britti-goottia. Musiikki on pitkälti konevetoista ja mukana on vaikutteita luonnollisesti kultaiselta 80-luvulta, mutta myös industrialista ja ties mistä.

Blessed Deviant on bändin debyytti-täyspitkä (EP Burn Sinister ilmestyi 1997) ja sellaiseksi varsin vakuuttava teos. Tarttuvia biisejä riittää ja onpa mukaan mahtunut yksi todellinen superhitti, jo EP:llä ilmestyneen "Touched By Jesus"-biisin remix, josta on tullut varsinainen klubihitti.

Kaikki ei ole kuitenkaan täydellistä. Biisejä vaivaavat monenlaiset pikkujutut. Levyllä on hieman liikaa hassuja ja ylipitkiä introja, lisäksi jotkut biisit (erityisesti muuten mukavan industrial-vaikutteinen "Pray") ovat selvästi liian pitkiä.

Vioistaan huolimatta Blessed Deviant on vahva debyytti ja odotan kyllä mielenkiinnolla, mitä bändistä kehkeytyy.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 16.2.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.