Kotiteollisuus

Levyt

Tomusta ja tuhkasta

Linkit

Virallinen kotisivu

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Kotiteollisuus: Tomusta ja tuhkasta] Tomusta ja tuhkasta
Johanna Kustannus 2000

Vuoden 2000 parhaat levyt -palkittu: vuoden 2. paras kotimainen levy + vuoden paras kotimainen biisi (Jos sanon)

Kotiteollisuus on taas niitä bändejä, joista ei pidä yhtään kunnes bändi erehtyy tekemään yhden niin erinomaisen biisin, ettei sitä voi vastustaa sitten millään. Tässä tapauksessa se biisi oli luonnollisesti "Jos sanon", joka on yksinkertaisesti niin tarttuva ja hyvä biisi, ettei siitä voi olla pitämättä.

Se näyttääkin hyvin suuntaa tämän levyn muillekin biiseille. Tiedossa on siis tyly annos raskaanpuoleista ja metallinmakuista rock-musiikkia, jossa uhoa riittää yllinkyllin ja mikä parhainta, myös melodiantapaisia juttuja, jotka ainakin minun korviani miellyttävät kovasti. Sanoituspuolella Jouni Hynynen on tehnyt hyvänkuuloista jälkeä, jossa voi nähdä vaikutteita toisaalta Kalevalasta, toisaalta uskonnollisia sävyjä. Ja sitä hyvin suomalaisen oloista paatosta, jota esim. "Graniitti" vyöryttää urakalla.

Hyviä biisejä riittää siis mukavasti, tämän levyn anti ei jää yhteen hyvään singlebiisiin. "Jos sanon" on toki loistava biisi, samoin kuin sitä seuraavat "Virret soi", "Kädessäni" ja "Graniitti". "Enkeli", "Vihattu" ja "Ruumiinlaulaja" ovat niinikään varsin erinomaista työtä. Kokonaisuutena levy on sen verran hyvä, ettei se pitkäksi aikaa ole viime aikoina päässyt levysoittimestani lepäämään. Jos jotain välttämättä haluaa kritisoida, niin miksi on viimeisen biisin nimi ja sanoitukset ollut pakko jättää kansiin kirjaamatta ja miksi ne kannet on niin rumat. Että ei sen vakavampia ongelmia tällä kertaa...

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 16.2.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.