Nick Cave

Levyt

The Secret Life of the Love Song

Linkit

Nick Cave & The Bad Seeds

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Nick Cave: The Secret Life of the Love Song] The Secret Life of the Love Song
King Mob (1999)

Levy sisältää kaksi Nick Caven esitelmää. Ensimmäinen, "The Secret Life of the Love Song" on alunperin esitetty Vienna Poetry Festivalilla 1998 ja toinen, "The Flesh Made Word" taas 1996 BBC:n Radio 3:n uskonnollisia ohjelmia varten.

Ensinmainittu käsittelee nimensä mukaisesti rakkauslauluja. Esimerkkeinä Cave esittää valikoimistaan muutaman biisin ("West Country Girl", "People Ain't No Good", "Sad Waters", "Love Letter", "Far From Me", kaikki uusina versioina; varsinkin "West Country Girl" on mielenkiintoinen) ja kertoo sitten siinä sivussa paljon kappaleiden taustoista ja omasta taustastaankin (mm. suhteestaan isäänsä, joka on merkittävässä osassa myös "The Flesh Made Wordissa"). Kaikki ehdottoman mielenkiintoista kuultavaa.

Siinä missä ensimmäisen luennon pääaiheena oli kirjoittaminen, on "The Flesh Made Word" huomattavasti henkilökohtaisempi. Sen pääteema on Nick Caven suhde uskontoon, kuinka Cave alunperin löysi Raamatun inspiraationsa lähteeksi ja sitten The Birthday Partyn aikaisen Vanhaan Testamenttiin nojaavan uhon kehittyminen hiljalleen Uuden Testamentin lempeämmäksi, sisäänpäinkääntyneemmäksi Jumalan etsimiseksi.

Ei tämä tietenkään kaikkia kiinnosta, mutta Nick Caven fanit arvostavat varmaan yli kaiken tätä näkökulmaa Caven luomistyöhön ja persoonallisuuteen. Minä ainakin koin esitelmät hyvin mielenkiintoisiksi ja uusia näkökulmia avaaviksi.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 3.1.2002. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.