Radiohead

Levyt

Kid A

Linkit

Virallinen kotisivu
UBL ODP

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Radiohead: Kid A] Kid A
EMI 2000

Vuoden 2000 parhaat levyt -palkittu: vuoden 2. paras ulkomainen biisi (How to Disappear Completely)

Radiohead ei ole minua suuremmin kiinnostanut aikaisemmin... The Bends on ihan mainio, OK Computer ei ihan niin hyvä. Silti, lukemani jutut uudesta Kid A:sta herättivät mielenkiintoa ja varasinkin levyn oitis itselleni arvosteltavaksi. Hyvältä kuulostaa. Tämä ei ole mikään valtavirtapoppilevy, vaikka onkin listojen kärkeen noussut. Radiohead ei hypi yli siitä missä aita on matalin.

Biisit ovat tunnelmaltaan yleisesti ottaen varsin miellyttäviä. Tämä levy ei ahdista tai synkistele liikaa, joskin Thom Yorken ääni ei kovin innostunut tai iloinenkaan ole. Äänimaailmat ovat toisinaan melko synteettisiä, mutta lämpimiä. Mitään kitarapoppia tämä ei siis ole, jos nyt ei silkkaa synapoppiakaan. Mikä parasta, biiseissä on vähän vauhtia - OK Computerin pahimpia heikkouksia on sen hitaus.

Parhaita hetkiään levy tarjoaa mm. "National Anthem"-biisissä, johon torvet tuovat suorastaan jazzahtavaa ilmapiiriä. "How to Disappear Completely" on tunnelmallinen ja herkkä kitaravetoinen biisi. "In Limbon" äänimaailma aaltoilee ja kelluu, kun Thom Yorke keskittyy kuulostamaan eksyneeltä ja hukassaolevalta. "Idioteque" taas on hieman erikoisempi, koneellisesti nykivä biisi joka ainakin minuun kolahti. Ei välttämättä kaikkiin perinteisemmän popin ystäviin, mutta minä pidin kovasti. Se vain tuo mieleen jonkin toisen biisin, hieman liikaakin. En vain saa päähäni minkän...

Kyseessä on ehdottomasti eräs vuoden kiinnostavimpia pop-levyjä. Vaihteeksi jotain erilaista ja on hyvä merkki, että tällainenkin rajoja kokeileva musiikki myy eikä pelkkä tusinatuotantopoppi.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 14.1.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.