Radiopuhelimet

Levyt

Oulu on kaupungin nimi

Linkit

Virallinen kotisivu
UBL

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Radiopuhelimet: Oulu on kaupungin nimi] Oulu on kaupungin nimi
Bad Vugum 2000

Vuoden 2000 parhaat levyt -palkittu: vuoden 3. paras kotimainen biisi (Hailuoto)

Aikaisemmat kokemukset Radiopuhelimista aiheuttivat hieman epäröintiä, mutta rohkenin sitten ottaa tämän levyn arvioitavaksi muistellen sen muissa lehdissä saamia ylistäviä kommentteja. Ja niin se vain on, en voi kuin yhtyä näihin kommentteihin: tämähän on oikeastaan aika hyvä levy.

Laulaja J.A. Mäki ei minua vieläkään suuresti miellytä, mutta mies on kyllä todella teräväkynäinen kirjoittaja. Kun musiikkikin on perin tukevaa rokkia, niin mitäpä muuta sitä oikein tarvitseekaan.

Levyn parhaimmistoa on nimibiisi, jossa Oulu saa ansionsa (?) mukaan. Ja oululaiset: Kaupunki ei ole valmis koskaan ja asukkaat ei varsinkaan / Ei missään muualla osata näin puhua suoraan selän takana. Muutamia muitakin helmiä levyltä löytyy, esim. kappaleesta "Vaisto vie": Kultainen nuoruus no se on kupla / ei milloinkaan ole ollut samalla tavalla vittumaista ja painostavaa / ei se jää unholaan vaan ei enää vaivaakaan.

Levyn lopettaa todella upea "Hailuoto". Sen on sanoittanut kitaristi Jarno Mällinen ja vierailevana tähtenä kuullaan Jimi Tenoria puhaltimineen ja syntetisaattoreineen. Biisi on tunnelmaltaan upea; se on tavoittanut jotain todella kaunista Suomen luonnosta ja nimenomaan syysilloista. Todella kaunista jälkeä.

Kaikenkaikkiaan siis kerrassaan oiva levy. Radiopuhelimet on todistanut olevansa kaikkien näiden vuosien jälkeen yhä hyvässä terässä.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 12.1.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.