Sad Parade

Levyt

10.15 ep

Linkit

Virallinen kotisivu
Plastic Passion

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Sad Parade: 10.15 ep] 10.15 ep
Muovi 111/Plastic Passion 2000

Sad Paraden ep Immortal Illusion vuodelta 1995 on ehkä huonoimpia hankintojani koskaan - sen verran kehno levy se on. En siis tiedä, mikä minut ajoi tämän uuden Sad Parade -levyn hankkimaan. Kenties se, että aiempaa Paradisco-ep:tä on kehuttu aika lailla (ja ostinkin myös sen samalla), en tiedä. Ainakin The Curen (Cure-vaikutteet näkyvät ja kuuluvat etenkin varhaisemmassa Sad Paradessa ja toisaalta Plastic Passionilla päin muutenkin) "10.15 Saturday Morning":n coveroiminen auttoi asiaa.

Ei tarvinnut pettyä. Tämä Sad Parade on aivan eri bändi aikaisempaan verrattuna. Immortal Illusionin kokoonpanosta jäljellä on vain bändin päähahmo Aku-Tuomas Mattila, jonka rinnalle on liittynyt This Empty Flowsta ja muualtakin tuttu JS15 eli Jori Sjöroos. Tuloksena bändin musiikki on elektronisoitunut kovin ja lopputulos onkin komea sekoitus elektroa, drum'n'bassia ja triphoppia, unohtamatta hienoisia goottivaikutteitakaan.

"10.15 Saturday Night":n tunnistaa, mutta kovin erikoinen versio biisistä on tehty. Rummut ovat silkkaa drum'n'bassia, laulut ovat veikeää efektivinkunaa, taustalla humisevat This Empty Flown mieleen tuovat synat. Tyylikästä ja erikoista. "Medium Personalities" alkaa vinyylin rahinalla ja puhesampleilla saksalaisista tv-ohjelmista, mutta herää sitten eloon mukavaksi instrumentaalibiisiksi "10.15 Saturday Night":n tyyliin.

"Dub in a Mirror" on JS15:n kätten jälkeä, rauhallisenoloinen, kepeästi svengaava biisi, jonka haikea melodia miellyttää ainakin minua. Levyn lopettaa "Parade", hidas ja synkkä biisi, jonka bassot tuntuvat hyvältä. Levyn loputtua jää surumielinen olo ja halu kuulla lisää. Ehkä kaipaisin enemmän lauluosuuksia biiseihin, varsinkin jos kyseessä olisi täyspitkä.

Hyvältä siis kuulostaa - ainakin paljon paremmalta kuin aikaisemmat kokemukseni bändistä. Odottelenkin mielenkiinnolla tulevia Sad Parade -julkaisuja.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 15.11.2000. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.