This Empty Flow

Levyt

Nowafter
Three Empty Boys

Linkit

Plastic Passion
Otto Suurosen TEF-sivu

This Empty Flown perustivat Jori Sjöroos ja Niko Sirkiä vuonna 1994 Turussa. Pian mukaan liittyi myös Aku-Tuomas Mattila. Seuraavana vuonna bändi solmi levytyssopimuksen italialaisen Avantgarde Musicin kanssa ja nauhoitti debyyttilevynsä Magenta Skycoden, joka sitten ilmestyi keväällä 1996. Saman vuoden joulukuussa Niko Sirkiä jätti bändin. Lopulta bändi vain katosi kesän 1997 aikana ja Jori Sjöroos ja Aku-Tuomas Mattila jatkoivat muihin projekteihin (mm. Sad Parade, Fu-tourist). Plastic Passion on julkaissut jälkeenpäin pari levyä, Three Empty Boysin, jolta löytyi muutama toiselle levylle tarkoitettu biisi ja lisäksi studioharjoituksia, ja Useless and Empty Songsin, jolta löytyy muutama aikaisemmin julkaisematon biisi.

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - This Empty Flow: Three Empty Boys] Three Empty Boys
Plastic Passion 1999

This Empty Flow esittää kaunista ja eteeristä pop-musiikkia. Laulaja Jori Sjöroosin ääni on hiljainen ja etäinen, äänimaailma on varsin tasainen ja rauhallinen. Kappaleet ovat pitkiä ja ehkä hieman yllätyksettömiä. Selviä koukkuja ei juuri jaella, tämä levy ei jää päähän soimaan. Sen sijaan se rauhoittaa ja saa mielen apeaksi.

Näin tasaisesta levystä on vaikea erotella yksittäisiä hyviä kappaleita, mutta "To Drink Atlantic Dry" on varmaankin suosikkini. Kappaleet ovat laadullisestikin varsin tasaisia, studioharjoitukset eivät kuulosta harjoituksilta. Joka tapauksessa, vaatii huolellista kuuntelua kuulla kappaleiden yksityiskohtia. Muuten käy helposti niin, että ne hukkuvat jonnekin biisien soljuessa ohi kuin huomaamatta. This Empty Flow onkin erinomaista taustamusiikkia.

Varjo on hieman samalla tapaa soundeiltaan eteerinen, joskin aika lailla popimpi eikä niin tyylikäs kuin This Empty Flow, joka selviytyy tästä vertailusta voittajana. Toinen samantyylinen bändi on samoin kotimainen Sissy Spacek.

Kannattaa siis tutustua, jos haluaa kauniita ja eteerisiä kokemuksia. Hätäisimmille pop-musiikin ystäville levy voi olla hienoinen pettymys ja muillekin vaatinee kuuntelun ja parikin, ennenkuin aukeaa.

Alkuun

[Kansi - This Empty Flow: Nowafter] Nowafter
Eibon Records 2001

Ohjelmassa on lisää jälkeenpäin julkaistua This Empty Flow -materiaalia. Italialainen Eibon Records on julkaissut kokoelman harvinaisempaa This Empty Flow -materiaalia. Levyltä löytyy kuusi kappaletta ennen julkaisemattomia biisejä viimeisistä studiosessioista, joiden jälkeen bändi lopetti. Kolme biisiä on poimittu mukaan 111 kappaleen painoksena ilmestyneeltä Useless And Empty Songs -levyltä ja neljä kappaletta Three Empty Boys -levyltä.

Koska Three Empty Boys on jo käsitelty täällä ja Useless And Empty Songs tullaan ennenpitkää käsittelemään, keskityn siis biiseihin, joita ei muualta löydy. This Empty Flow -soundin tunnistaa niistäkin varsin tehokkaasti: eteeristä leijuntaa, efekteillä etäisiksi tehtyjä vokaalisuorituksia, ilmavia melodioita. Kaunista hiljaisuutta ja apeaa tunnelmaa.

Bändi on kuitenkin etääntynyt varhaisemmasta tuotannostaan. Kuten Aku-Tuomas Mattila itsekin toteaa levyn kansiteksteissä, The Cure -vaikutteet ovat jääneet vähemmälle. Samaa suuruutta ja rauhallisuutta musiikissa kuitenkin on, joten olettaisi näidenkin kappaleiden miellyttävän vanhemmasta This Empty Flowsta pitäviä.

Kaikenkaikkiaan Nowafter on varsin hyvä hankinta, etenkin jos Useless And Empty Songsia ei hyllystä löydy, sitä kun voi olla jo nyt työläs hankkia. Nowafter sisältää kuitenkin suurimman osan sen kappaleista.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 30.5.2002. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.