Varjo

Levyt

Kuka korvaa poistetun sydämen?

Linkit

Virallinen kotisivu

Takaisin arvosteluihin

[Kansi - Varjo: Kuka korvaa poistetun sydämen?] Kuka korvaa poistetun sydämen?
Futurecords 2000

Levyä mainostettiin alkuvuodesta 2000 vimmatulla tarrojenliimailukampanjalla. Hetken aikaa sai ihmetellä, mistä on kyse, mutta mistäpä muustaan kuin uudesta kotimaisesta bändistä. Varjo on saavuttanut jo vähintäänkin kohtuullista kulttisuosiota keikoillaan ja levykin herätti jonkin verran huomiota.

Valitettavasti huomio ei ollut yksinomaan ylistävää. Pohjimmiltaan Kuka korvaa poistetun sydämen? ei ole järin hyvä levy. Kannet ovat kauniit, mutta siihen se jääkin. Miltei heti levyn lähtiessä soimaan korviin ottaa laulaja Antti Lautalan laulutaito (tai sen puute). Ensimmäisen biisin jälkeen hieman helpottaa, siinä laulut on vedetty vähän pahankuuloisen efektin läpi, mutta ei se muuta edelleenkään miksikään sitä tosiasiaa että lauluissa olisi parantamisen varaa.

Vaan voihan sitä saavuttaa suurtakin mainetta huonolla laulajallakin, J. Karjalainen on siitä erinomainen esimerkki. Myönnettäköön, että joissakin biiseissä on ihan otettakin. "Maailmanpyörä" on kohtalainen ja singlenä menestynyt "Korvaamaton" on suorastaan varsin hyvä. Vaan siihen se sitten jääkin. Mahtipontisille soundeille ei löydy oikein sisältöä. Hieman hillitymmät kappaleet, vaikkapa varsin The Cure-vaikutteinen "Yö järvellä", toimivat sentään vähän paremmin.

Sanoitukset pyörivät lähinnä epäonnistuneiden romanssien ympärillä. Ne ovat pahimmillaan suorastaan korneja ja muutenkin vähän huvittavia. Uponnevat sydänsärkyisiin mustahuulisiin teineihin täysillä, mutta minä en ole yhtä vakuuttunut. Että ei, enpä suosittele. Parempiakin levyjä löytyy, kotimaisista samantyylisistä esimerkiksi This Empty Flow on huomattavasti parempi.

Alkuun
Ylöspäin melankoliassa. Lähetä palautetta: msaari@melankolia.net | palautelomake.
Sivua päivitetty viimeksi 22.1.2001. Tämän sivun sisältö on julkaistu Creative Commons Licensen alaisena.