helmikuu 4, 2005

Kyöpelit-gaala

Eilinen Kyöpelit-gaala oli junamatkojen ja menetettyjen yöunien arvoinen tapaus. Palkinnoissahan ei ollut juuri yllätystä, koska posti oli toimittanut palkinnot julkistaneen Pelit-lehden näppärästi ennen gaalaa, mutta yllätyksettömyyshän oli muutenkin vuoden sana. Halo 2, Half-Life 2, Metroid Prime 2, GTA: San Andreas... yllättyikö joku?

Mielenkiintoista oli platina- ja kultalevyjen jako. Electronic Arts ei voittanut mitään vuoden peli -palkinnoista, mutta kahmi lohdutukseksi 12 platinalevystä kahdeksan ja 20-30 kultalevystäkin 14. Ei paha. Firman osuus Suomen markkinoista olikin viime vuonna leppoisat 36%. Kyllä kelpaa myhäillä. Vuoden parhaana pelikauppaketjuna palkittiin Prisma ja parhaana yksittäisenä pelikauppana Verkkokauppa.com.

En ole ihan omalla alueellani hienoissa gaalailloissa, varsinkaan kun tuttuja paikalla ei ollut (paitsi Reko, joka oli paikalla osana Bugbearin tiimiä). Jututin sentään Suomen ensimmäistä pelitohtoria Toni Mannista ja Pelit-lehden päätoimittaja Tuija Lindeniä. Lautapeleistä, mistäs muusta.

Kivat juhlat, vaan enpä taida jäädä harmittelemaan, jos ensi vuonna kutsua ei omalle kohdalle osuisikaan.

04.02.05 09:58
Kommentit ja Trackbackit

Tämän blogimerkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/3053

Jätä kommentti

Jätä tietosi tallentava keksi?