Kirjastohistorian upottava suo

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 2.06.2005, klo 15:22.

Edellinen kirjoitus: Isänmaallista elokuvaviihdettä
Seuraava kirjoitus: Risteillen

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Kirjasto.

Katso myös:
- Nooan harrastukset
- Ymmärrämme kirjastoa, osa 2
- Yllätystöitä
- Kevätyllätys
- Katsaus tämänhetkiseen
- Kyseenalaista tietoturvaa
- Työnkuvaus
- Laura ja kirjastojen asiakkaat
- Töitä!
- Viimeinen työpäivä

Kirjastohistoria on varsin mielenkiintoinen oppiaine, mutta kolmen viikon päästä koittavan tentin kirjat pistävät sittenkin miettimään, ollaanko tässä vajoamassa vähän turhan syvälle.

Kai Ekholmin sensuuria ja kirjapoistoja käsittelevä Kielletyt kirjat 1944-1946 on aiheeltaan ihan mielenkiintoinen, eikä Pirjo Vatasen Sääty-yhteiskunnan kirjastosta kansalaisyhteiskunnan kirjastoksi ole sekään hullumpi, mutta valitettavasti näillä ei vielä päästä kuin puoleen väliin.

Ilmi Järvelinin väitöskirja Kunnankirjastojen toimintaedellytykset ja kirjastontarkastajan rooli kirjastotoiminnan kehittämisessä Kuopion läänin tarkastuspiirissä v. 1921-1961 kauhistuttaa, kaikella kunnioituksella, jo otsikollaan. Äägh. Tuoko pitäisi tenttiä! Pertti Vakkarin Saksalaisen kirjastotieteen juuret kuulostaa samoin todella kiinnostavalta.

Huh. Mutta pakko on; jos vaihtoehtona on tenttiä kirjastohistoriaa ja palauttaa yksi tukikuukausi tai olla tenttimättä ja palauttaa kolme, niin eipä sitä valintaa tarvitse kauaa miettiä. Vinkkinä voin kertoa, että keväällä aloitetun graduseminaarin perusteella ei kannata opintotukea nostaa, kun ne neljä kullanarvoista opintoviikkoa saa vasta syksyllä...

(Kirjoitan tätä muuten yliopiston kirjaston lukusalista. Jännää. Kyllä nämä langattomat verkot ja kannettavat tietokoneet vain ovat näppäriä! Ei sillä, että tänne nyt jotain asiaa olisi, mutta piti tulla kokeilemaan...)

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/3301

Timo kirjoitti 2.06.2005, klo 18:58:

Teetkö jo gradua? Olisit vain ilmoittanut opintotukilautakunnalle, että teet gradua (ohjaajan nimmari lausuntoon mukaan) niin se olisi riittänyt kesätukeen.

Mikko Saari Author Profile Page kirjoitti 2.06.2005, klo 19:01:

Teen, ja ilmoitinkin. Mutta nyt ongelmana ei olekaan kesän vaan kevään opintotuki. Viime vuodelta on 21,6 opintoviikon edestä opintotukea nostettuna, kun opintoviikkoja on kertynyt joku 15...

Inkeri kirjoitti 6.06.2005, klo 07:34:

Minä sain graduohjaajalta ne kevään 2 ov:ta graduseminaarista, kun nätisti pyysin. Ja kevään osaltakin vissiin voi vaan sanoa, että teki gradua jo silloin...

Jätä kommentti
Jätä tietosi säilyttävä keksi?