Ymmärrämme kirjastoa, osa 2

Olet Mikko Saaren Elämä ja mielipiteet -blogissa. Tämä kirjoitus on julkaistu 17.08.2006, klo 07:59.

Edellinen kirjoitus: Kirjameemi
Seuraava kirjoitus: Jäätelömatkailua

Jos haluat lukea lisää kirjoituksiani samasta aiheesta, tämä kirjoitus kuuluu kategoriaan Typeryys.

Katso myös:
- Nooan harrastukset
- Yllätystöitä
- Kirjastohistorian upottava suo
- Kevätyllätys
- Katsaus tämänhetkiseen
- Kyseenalaista tietoturvaa
- Työnkuvaus
- Laura ja kirjastojen asiakkaat
- Töitä!
- Viimeinen työpäivä

Viikon riemuidiootti Aamulehden tekstarimielipiteissä:

Kirjastoala valittaa pientä palkkaa, mutta eipä se työviikkokaan rasita: neljänä päivänä 6 tuntia ja perjantaina 4!

Jepjep. Jos lähikirjasto on perjantaina auki klo 11-15, niin työntekijät saapuvat paikalle 10.55, avaavat ovet, palvelevat asiakkaat ja poistuvat ovet suljettuaan 15.05. Just joo.

Kirjathan lentävät itsestään hyllylle, varauslaput tehdään taikapaperista joka itsestään osaa mennä kuoreen ja postittaa itsensä oikealle ihmiselle, lentävällä matolla kulkeva koulutettu apina poimii varatut kirjat hyllystä (vieläpä siten, että kaupungin toisella laidalla hyllyssä oleva kirja on hyvinkin seuraavana aamuna oikeassa kirjastossa varaajansa haettavissa) ja aikakauslehtien järjestäminen paikoilleen on sitten varmaan hyvin opetettujen kuuttien puuhaa.

Koska kirjastossahan ei ole mitään muuta työtä kuin se, minkä asiakas siinä tiskillä asioidessaan näkee. Kirjaston henkilökuntaahan ei muuhun tarvita. Eihän?

Ihan noin niin kuin vastaisen varalle: kirjastoissa kyllä tehdään luultavasti ihan tavallista virastotyöaikaa; sitä tehtävää kun aika paljon silloinkin kun kirjasto ei ole auki asiakkaille...

Kommentit ja TrackBackit

Tämän merkinnän TrackBack URL on:
http://www.melankolia.net/mt/mt-tb.cgi/4416

Inkeri kirjoitti 17.08.2006, klo 10:17:

Hohhoijaa. No, samalla logiikalla kyllä sitten Metson työntekijöiden pitäisi saada melkoisia ylityökorvauksia: Esimerkiksi tällä viikolla viitenä päivänä 10½ tuntia ja lauantainakin vielä 5½. Mitenköhän tekstarin lähettäjä tämän sitten selittäisi?

Jouni Petro kirjoitti 19.08.2006, klo 12:59:

Kiitos riemastuttavasta kirjoituksesta! Kirjaston vakioasiakkaana harmittaa, että ihmiset suhtautuvat kuten tuo tekstarikommentoija.

PS. Muistelen joitain vuosia sitten kehuneeni nettisivujasi, ja nyt pitkän tauon jälkeen huomaan, että taso on pysynyt hyvänä. Hyvää syksyä.

Jätä kommentti
Jätä tietosi säilyttävä keksi?