« In the Presence of Another World | Main | Lahjaongelmia »

Ei inspiroi

huono_kuva.jpgNormaalisti kuulun niihin harvoihin, jotka uskollisesti kiertävät katsomassa jokaisen Valokuvatorstaihin osallistuneen kuvat läpi. Tarkastan pitkin viikkoa tuoreet linkit, jos vaikka uusia hyviä kuvia olisi ilmestynyt. Tällä kertaa tulen jättämään kierroksen väliin. Haasteena on laittaa esille niin huono, epätarkka ja tylsä kuva kuin kehtaa. Mikäli haastetta noudatetaan kirjaimellisesti, ei missään ole mitään katsomisen arvoista. Jos kuva taasen on "hyvällä tavalla" huono, se ei taas kuulu tässä haasteessa julkaistavien joukkoon.

Itse yleensä poistan epäonnistuneet otokset jo kameran muistikortilta. Kiireessä voi tosin unohtua muutama surkimuskuva varastoon. Joskus harvoin jätän myös pimeitä kuvia haasteeksi talteen, jos vaikka saisin kaivettua niistä kuvankäsittelyllä jotain esiin. Tässä kuvassa olen kai ollut näkevinäni jotain taiteellisia arvoja, koska se on säästynyt delete-nappulalta. Eihän siinä niitä ole. Jos on, niin sitten olen laittanut väärän kuvan.


Edit:

Vastoin aamuisia kirjoituksiani kävin nyt kuitenkin kaikki valokuvatorstain kuvat läpi. Lähes poikkeuksetta kuvat olivat juuri sitä mitä pitikin, siis ihan sairaan paskoja ja tylsiä kuvia. Alle olen valinnut tässä haasteessa epäonnistuneet polkkaajat. Näissä kuvissa on jotain minua kiehtovaa, joten ne eivät ole oikeasti huonoja ja epäonnistuneita kuvia.


Jimin poppoo
Pissaisin housuihini onnesta jos saisin näin viileän kuvan katista.

Leenan kuvat
On todella vaikea saada tarkentumaan seinään tomaattipuskan läpi. Upeaa!

Natina
Valot ja varjot ovat todellakin kohtaamatta tässä lennokkaassa kuvassa. Hieno suoritus!

Zoetrooppi
Vauva näyttää känniseltä, joka haluaa tapella nyrkit pystyssä. Helmi otos!

Iineksen kuvat
Tulppaanin kirkkoa muistuttava tanssahtelu toimisi jopa kehystettynäkin.

Taijan tekeleet
Myös tämä maalauksellisuudessaan jättää ehdottomasti täyttämättä huonon kuvan kriteerit.


Edit II:
Unohdettu Genesis paljasti kommenteissa, että olen epäonnistunut täydellisesti valinnassani huonoksi valokuvaksi. Olenkin selvästi räpsäissyt muistikortille Francis Baconin maalauksen, jossa jäpittää Michel Leris.

Comments

Joskus kannattaisi kylla deletoida enemmankin... Mutta varmaan joku pitaa tuostakin kuvasta. Joku kehui minunkin epaonnistunutta heti alkajaisiksi. En voi enaa uskoa sen kommentoijan sanoja.

Juurikin noin. Torstin haaste on nyt sama kuin pyydettäisi kirjoituskilpailuun mahdollisimman kökköjä runoja, luokattoman huonoja novelleja tai muuten vain ketään kiinnostamattomia kyhäelmiä, joita kukaan ei todellakaan viitsi lukea.

Tärähtänyt tai mustuudesta pilkottava valopilkku ei todellakaan jaksa herättää sen vertaa kiinnostusta, että se edes ylittäisi uteliaisuuskynnyksen. Mieluummin syön lipeäkalaa, jota en siis todellakaan syö. Harmi vaan, että jää nyt näkemättä ehkä se yksi ainoa huono kuva, joka on niin huono, että se on jo hyvä.

En todellakaan myöskään tunne inspiraatiota selata läpi sataa huonoa kuvaa. Niitä on omakin kamera puolillaan joka kortillisella.

Onhan tuo sinunkin kuvasi vähän vinahtanut mutta kyllä siitä selvästi näkee, että joku ottaa tupakkaan tulta kynttilästä ja suunnittelee sen tumppaamista jonkun toisen alastomaan selkään. Onneksi joku kolmas on jo hälyttänyt ambulanssin ja paloauton, jotka pillit vilkkuen kiirehtävät paikalle. Mahtaneet olla mielenkiintoiset kemut sulla.

HPY, kuvasi on juuri sellainen, joita olen poistanut satoja muistikortilta. Tärähtäneitä kuvia nätistä paikasta on ottanut jokainen.

Mea, runotorstain haaste nimenomaan on huono runo. Olet hämmentävän paljon saanut selvitettyä kuvastani. Siinä on mies strippaamassa bussissa. Alaston selkä osui siis kohdalleen.

Aasi on joskus nähnyt mikroskooppikuvan pölypunkista. Aasille tuli tästä heti sellainen mieleen.

Ai tuollainen tästä kuvasta olisi pitänyt löytyä!

Joku huonon kirjallisuuden seuran tyypeistä totesi joskus, että keskinkertaisuus on helppoa mutta todellinen huonous vaatii lahjoja. Että teepä vaan se kierros. Tarjolla on ainakin camp-huumoria ja niin huonoja kuvia, että ne ovat jo melkein hyviä.

Loistokuva, ihan Francis Baconia :-)

Lupauksestani huolimatta tein alustavan kierroksen. Sieltä löytyi juuri sitä mitä oletinkin ja pitikin löytyä, siis huonoja kuvia. Jos kuva on niin huono, että sillä on camp-arvoa, se ei enää ole huono, eikä siten kuulu haasteen piiriin. Minä palvon kaikkea camp-henkistä.

Aika harva muuten tekee sen kierroksen ja tosiaan käy katsomassa kaikki kuvat. Useimmat katsovat vain kavereiden ja niiden otokset, jotka ovat käyneet kommentoimassa omaa kuvaa.

Nyt kun Genesis sanoit, niin silmiä siristäen kuvassani voisi olla pekonia.

Voi itku, mä pidän tuosta kuvasta. Se ei siis olekaan huono, plääh.

Siinä tapauksessa olen epäonnistunut, ja kuva ei olekaan huono. Ei siis kuuluisi tähän haasteeseen.

Uskomatonta! Onkohan Bacon maalannut tuon minun valokuvani pohjalta?

Millainen tuosta kuvasta sitten piti tulla?

Minäkin julistan tämän ei-epäonnistuneeksi kuvaksi. Mutta jos epäonnistuit viikkotehtävässä, eli kuvavalinta oli epäonnistunut, niin silloinhan se olikin just mitä pitikin, eli onnistuit sittenkin... ööh, mitä?

**

Itsekin yritän aina käydä katsomassa kaikki valokuvatorstain osallistujat. Omana osallistumispäivänäni avaan kaikki siihen mennessä ilmoittautuneet auki välilehtiin ja selaan läpi. Uusin tempun yleensä päivää ennen uutta aihetta.

Häpeäkseni tunnustan, että en keksi/jaksa kommentoida läheskään niin montaa kuvaa kuin tekisi mieli.

Tuossa kuvassa eräällä juopuneella kustannuspaikan rahoittamalla reissulla eräs urospuolinen henkilö strippaa linjurin käytävällä. Koska kuvaajakin oli maistissa ja tie röykkyinen, räpsäisystä tuli hieman erikoinen. Huonous on vaikea laji.

Välilehtiin avaan itsekin kaikki kuvat ja suoritan viikolla vielä tarkistuskierroksia. Kommentoin todella laiskasti, mutta olettaisin linkkauksien tuovan kuitenkin kohtuullisen määrän huomiota kuville.

Kiittää ja kumartaa kohteliaisuudesta Jimin poppoon pomon eli itsensä Jimin kuvasta. :)

Kiitos, b. huomioistasi. Sen lisäksi että osaan ottaa huonot kuvat, olen siis myös epäonnistunut haasteessa. Hyvin imartelevaa tai jotain? :)

Eipä kestä, Outi ja Natina.

Post a comment