« Juhlava | Main | Jaa minullako nuha? »

Moukarimies

Oi mikä ihana aamu! Heräsin timanttisahauksen ja moukaroinnin idyllisiin ääniin. Olen saanut uuden naapurin, joka päätti aloittaa välittömästi remontin kämpässään. Pölyisen porraskäytävän viestin mukaan tarkoituksena on vaatimattomasti kaataa kokonainen seinä pois, noin aluksi. Koko talo tuntui tärähtelevän moukaroinnin voimasta. Puhkiniistetyissä sieraimissani kirvelee vieläkin rakennuspöly. Veikkaisin, että remontoiva naapuri tuskin pääsee vielä jouluksi uuteen kotiin. Kun luultavasti vielä kylpyhuone ja keittiö pistetään uusiksi, saan kuunnella vielä pääsiäisenä kolinaa ja pauketta. Ahdistaa.

Loppuvuoden pöpö ei ole iskenyt syysmyrskyn voimalla mutta sitkeä se vihulainen on. Pientä kuumetta on ollut kohta viikon, nessuja meni eilen paketillinen. Muutenkin normaali vauhdilla viipottamiseni on taantunut rauhallisempaan taaperteluun. Ehkä tämä ennen joulua kuitenkin on voitettu pasilisko.

Comments

Kestämistä vaan, toivottavasti jättävät remontin vähiin joulunpyhinä. Itse olen asunut aikaisemmin talossa, jossa joku selvästikin piti ihan ammatiluokan puuverstasta tai vastaavaa kerrostaloasunnossaan. Sitä naulaamista, sahaamista ja poraamista - oikein työn ilosta naapuri tuntui sitä tekevän etenkin iltaisin ja viikonloppuisin.

Joulunpyhinä karkaan pois. Naapurissa asui ennen vanha mummu, kämpälle ei taatusti 30 vuoteen oltu tehty mitään. Arvelinkin ison remontin tulevan, kun näin asunnon myynti-ilmoituksen. En sentään hoksannut, että alkaisivat purkaa kokonaisen seinän.

Post a comment