« Itsellinen, vapaa nainen | Etusivu | Miit »

kesäkuu 27, 2004

Elukoita tähtäimessä

Epäreilua, että pilvipeite rakoilee vasta nyt. Sanottakoon, että juhannus on vietetty niin tiiviisti kotona ja sisätiloissa, ettei Big Brotherista ole jäänyt minuuttiakaan näkemättä.

Jo perinteiseksi muodostunut suloisen rauhallinen ja tylsä juhannus poikaystävän kanssa käsittää kuitenkin olennaisena osana matelevan kävelyretken johonkin lähiseudun kohteeseen. Tänä jussina ulkoilutimme myös uutukaista digikameraa Arboretumissa ja kuvasimme pakoilevia eläimiä. Sorsaäiti oli pyöräyttänyt seitsemän veljestä ja tuttu mäyris oli ulkoiluttamassa isäntäänsä.

Kurret olisivat halunneet tutkia meitä töllistelijöitä tarkemmin. Tuijottelivat ja tutkiskelivat, uskaltaako kontaktia ottaa paremmin maasta vai lähelle kurkottelevilta oksilta. Loukkaantuivat kuitenkin ja lähtivät lätkimään, kun ihan vähän vain kiljaisin erään vielä poikaselta näyttäneen yksilön loikattua kokeilevasti kiinni housunlahkeeseen. Että josko se olisi ollut puu, kun siinä niin paikallaan seisoi? Haisikin hyvältä pitsalta, oli varmaan just tullut syömästä.

Kuvissa oravilla ei riittänyt kärsivällisyyttä poseerata. Päinvastoin, tuntuivat tietävän oikein hyvin, kauanko ihmisolennolta kestää tähdätä ja tarkentaa, ja hyppäsivät sitten pois. Pelkkä häntä jäi. Laura 27.06.04 20:51