« Kansalaisvelvollisuus | Etusivu | Elukoita tähtäimessä »

kesäkuu 18, 2004

Itsellinen, vapaa nainen

Jatkuvalla syötöllä ilmaantuvien sosiaalisten tapahtumien ristipaineessa ilta yksin kotona on balsamia sielulle. Voin leikkiä turvallisesti villiä sinkkua ja haahuilla Makuunissa puoli tuntia valiten perjantai-illan tyttöjen elokuvaa, ja raahata kotiin kolmella eurolla irtokarkkeja. Eri vänkää!

Niin, yksinäisyyttä arvostaa, kun on muuten paljon seuraa. En silti voi katua, että törmäilen satunnaisesti kavereihin yliopiston ruokalassa: miten muuten olisin saanut koskaan tietää vastauksen mystiseen housurikko-ongelmaani? Kun housut ovat kaapissa, Hipsu käy hipsuttamassa(c) ne haaroista hapsottaviksi.

Olen niin huojentunut; paksuilla reisillä ei olekaan mitään tekemistä asian
kanssa eikä housuteollisuudella ole mitään monikansallista salaliittoa.

Tai miten muuten olisin koskaan alkanut miettiä, mikä siinä Colin Firthin katseessa on niin vetävää? Yhytin Mikon ja Johannan matkalla elokuviin katsomaan kyseisen herran elokuvaa ja jotenkin keskustelu sivusi tätä aihetta. Kun sehän vain tönöttää lähikuvassa röyhelöpaita päällä ja tuijottaa tuikeasti kameraan.

Nyt olen miettinyt sitä jo toista päivää. Tai siis, kyllähän minä tiedän, miksi se katse on niin ihana, ja juuri siksi olenkin miettinyt sitä.

Harmi, että äidin ja minun yhteinen Ylpeys ja ennakkoluulo -nauhoite on äidillä just nyt.

Laura 18.06.04 19:42