« Stephen King: Wolves of the Calla | Etusivu | Identiteettikriisissä »

maaliskuu 18, 2004

Terveisiä mielenosoituksesta

Päivän paras asia on, että nyt se on tehty. Mielipide on ilmaistu.Muuta hyötyä mielenosoituksesta ei ilmeisesti ollut, koska uutisten mukaan opetusministeri aikoo pysyä kannassaan "kaikesta huolimatta".

Haatainen oli ulkomailla, pääministerikin pysytteli sisällä. Kansanedustajat puhuivat: toiset tyhjää kierrellen termejä ja toiset muuten vain hölmöjä. Kovasti huusimme ja kuljimme kulkueena banderolleja heilutellen. Sitä ei uskoisi ainakaan Kympin uutisten kuvien perusteella. Niissä näkyi vain Senaatintorilla haahuilevia valkohattuisia tyyppejä.

MTV sentään antoi aiheelle tilaa: YLE oli kuulemma tiputtanut mielenosoituksen viimeiseksi aiheeksi kaikkien mahdollisten ulkomaanuutisten jälkeen.

Ihan varma en ole kannastani Seitsemän uutisissa näytetystä köyhät kyykkyyn -osiosta. Olisi miekkarista mielestäni asiallisempiakin otoksia saanut. Annoimme kertoa itsellemme, että poliiseja oli pyydetty auttamaan järjestyksenpidossa Keravalta asti (tästä lauseesta ei siis ole mahdollista lukea, että todella olisimme ajautuneet yrittämään kaataa poliisiautoa keulan kautta).

Jotenkin koko mielenilmauksen tunnelma oli hassu. Tuntui, että emme oikein osanneet ottaa itsejämme vakavasti. Heilumassa siinä kuin mitkäkin 70-luku-intellektuelliradikaalit. Olihan tämä suurin julkinen mielenilmaus sitten tuon tietyn kymmenluvun. Tamy oli varannut aikatauluun runsaasti ilmaa, ja tauoilla istuimme kalliissa kahviloissa ja ruokabaareissa natustaen pikkusormi pystyssä cappucinoja tai nuudeliannoksia työssä tai lainalla ansaitsemillamme rahoilla. Taitaa mielenosoituskulttuuri todellakin olla menneen talven kauroja.

Ei tästä nyt huonokaan maku jäänyt. Tulipa sanottua, mitä mielessä oli.

Mieleen jääneitä banderollilauseita:
"Rahat loppuu, oletko valmis?"
"Viidssä vuodesa maistriksi"
"Sivistys = 160 ov?"
"Äiti, lähetä rahaa"

Tietääkseni ensimmäiset kuvatkin ovat jo netissä, katsokaa itse lisää.

Lisäys: Yhdessä kuvassa näkyy puolet vieressäni seisseen kaverini päästä. Sillä on mun tekemät letit, olen siis melkein kuuluisa. Tämä on sittenkin paras banderolli.

Laura 18.03.04 22:45