« -----Edelleenlähetetty viesti----- | Etusivu | Joulutilastot on muodostettu »

joulukuu 25, 2003

Salaperäinen muukalainen

Paavi puhui taas televisiossa. Kuulemma; en voinut katsoa, koska miesparan alati tiukkeneva etukumara riipaisee vuosi vuodelta enemmän.

En kyllä tiedä, miksi minun pitäisi sitä televisiointia tapittaa; minulla ei ole uskonnollisia siteitä, ei jouluperinteen velvoittavuuttakaan. Kai se on sitten jotain vetoa vanhuksiin (mummelit ja vaarit ovat suloisia). (Poikkeukset vahvistavat säännön.)

Johannes Paavali II herätti tylsynyttä ihmettelyä eräissä joulupuuron paljouden hidastamissa aivoissa. Saako paavi palkkaa, vai elättävätkö katoliset häntä viran puolesta? Jälkimmäinen olisi ihan kohtuullista, kun ottaa huomioon, että hän uhraa koko elämänsä uralleen ja maailman miljoonille tietyn-uskoville.

Hänen täytyy elää selibaatissa - mihin hän sitten purkaa inhimillisen libidonsa? (- Kuka on maailman paras myyjä? - Se, joka myy paaville parisängyn.)

Hurjasteleeko hän autolla pitkin Vatikaania? Oliko paavilla jo pienenä unelma paaviudesta? Olisiko hän uskonut, jos hänelle olisiaikanaan kerrottu, mitä hänestä vielä tulee? Onko paavilla kavereita? Onko sen kaavun alla ihminen, vai onko hän muuttunut jotenkin jumalisemmaksi kuin tavalliset ihmiset, tultuaan Pietarin perilliseksi ja vaikka mitä? On vaikea uskoa, että paavi on todella olemassa. Muulle kuin katoliselle hän on kuin joulupukki tai teletapit (jotka voi myös bongata telkkarista).

Laura 25.12.03 22:30