« Tätä on nyt todistettu | Etusivu | Käynnistyykö moottori kesän jälkeen? »

elokuu 30, 2004

Blondi lausui näin

Huomautettakoon heti tähän alkuun, että yleensä olen oikeassa. Olen ihan häviämättömiin katoavan minimaalisessa osassa asioita ja mielipiteitä väärässä, ja kerronkin tämän nolonhauskan jutun vain, koska haluan suunnata huomion – en siihen, että olen yhden kerran väärässä vaan siihen kuinka monet monituiset kerrat olen tähän yhteen lipsahdukseen suhteutettuna ollut oikeassa.

Tämä yksittäinen ja harvinainen nöyryytys sai alkunsa hääkakussa olleista kummallisista marjoista: oli erittäin epäselvää, olivatko ne valtavia mustikoita, pikkuruisia viinirypäleitä vai molempien risteytyksiä.

Olen oikeasti luullut yli kymmenen vuotta, että kirsikkatomaatti on kirsikan ja tomaatin risteytys. Ja luumutomaatti tietysti luumun ja tomaatin risteytys.

[Tämä tässä on naurutilaa vahingoniloisille.]

Erhe juontaa juurensa herkkään esiteini-ikään, jolloin kaikki mielessä myllersi muutenkin ja tiedot ja käsitys itsestä ja ympäröivästä maailmasta olivat muutenkin muutostilassa ja vaikutuksille alttiina. Tuolloin vierailin Jyväskylän Viherlandiassa. Sillä reisulla sain ensimmäistä kertaa suuhuni kirsikkatomaatin, ja joku heitti joitain epämääräisiä arvailuja sen alkuperästä. Tai ehkä keksin sen omasta päästäni. Joka tapauksessa vuosien varrella mikään ei ole antanut aihetta muuttaa tätä alitajuista teoriaa. Ennen kuin eräänä odottamattomana päivänä pöydällinen ystäviä lyö tahdissa avokämmentä otsaan puolestani.

Kirsikkatomaateista voi lukea sydämensä kylläksi täältä. Kyseessä on siis luonnollisesti syntynyt kasvilaji; tavallisen tomaatin villi ja mehukas edeltäjä. Jos nyt joku havahtui kirjoitukseni myötä todellisuuteen, heittäköön silmiltään loputkin suomut ja kohdatkoon todellisuuden: mitään kovin erikoista historiaa ei ole myöskään ananaskirsikalla, kaktusviikunalla, muurahaiskarhulla tai kamelikurjella.

Ai että mää häpeän ja kärsin.

Laura 30.08.04 16:11

Kommentit

Eikä mäyräkoiralla, kuningaskobralla tai everstiluutnantilla (tai tiedä häntä noista armeijajutuista).

Epäselväksi nyt jäi vielä, että miksi niitä marjoja luulit? Ja mitä ne siis olivat? Jospa ne oli mustaherukoita? Tai luumuja? Pensasmustikoita?

Kirjoitti mea 30.08.04 18:56

Mutta vieläkään kukaan ei ole vastannut siihen ikiaikaiseen kysymykseen, joka koskee Dragonlance-fantasiamaailman Thanoi-kansaa, eli siis Mursumiehiä.

Kymmeniä ovat näet ne huvituksentäyteiset kerrat, jolloin olemme joukolla pohtineet oliko ensin Mursu ja Mies (tai kumpi teki aloitteen?), vai pelkästään jompikumpi, ja mikä äärettömän luonnonvastainen tapahtuma olikaan se joka johti tuon rodun syntymään ja sitä kautta siihen että Mursumiehet nykyisin asuttavat tuon maailman jääaavikoita (kenties lumimiesten naapureina).

Kirjoitti Terjo 30.08.04 19:42

Heitin vain ilmaan, että ehkä ne ovat mustikan ja viinirypäleen risteytyksiä, niin kuin kirsikkatomaatit ovat kirsikan ja...

Siihen en sentään tosissani uskonut. Ehkä ne olivat pensasmustikoita. Isoja ja vetisen mustikan makuisia.

Kirjoitti Laura 30.08.04 19:42

Mustikoita ne oli, tarhasellaisia. Ihan hyviäkin, olisin odottanut mauttomampaa. Eihän mustikan niin iso kuulu olla.

Kirjoitti Mikko 30.08.04 22:28


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?