« Blondi lausui näin | Etusivu | Se on kulutettu »

syyskuu 01, 2004

Käynnistyykö moottori kesän jälkeen?

Voi ei. Viimeinen lomaviikko on jo puolessavälissä. Yritän hirvittävällä kiireellä ehtiä vielä lukea kaikki aikomani kirjat tässä muutaman päivän aikana. Ja nukkua varastoon päiväunia.

Mihin katosivat kolme kuukautta - neljätoista viikkoa? Jossain välissä muistan valitelleeni, että on tylsää. Taisin olla mielenhäiriössä. Jo viime syksynä olin päättänyt, että nyt alkaa tositoimi opiskelussa ja runnon läpi ainakin neljäkymmentä opintoviikkoa. Sitten sainkin töitä talveksi, ja tämä lupaus olisikin lunastettava tänä vuonna.

Toisaalta hyvin levätyn kesän jälkeen tulevan vuoden ajattelu on kerrankin positiivissävytteistä. Tunnen, että ehkä on ihan mukavaakin viimein alkaa johonkin tuottavaan toimeen. Toisaalta talvet ovat yleensä niin täynnä deadlineja ja velvollisuuksia ja kokouksia, että kalenteriin ei juuri valkoisia paikkoja jää. Se ahistaa.

Tulevan vuoden suunnittelu on vieläkin aivan alkutekijöissään, sillä saan erään 20:n opintoviikon koulutusohjelman opetusajat vasta maanantaina. Ensin otetaan ne kurssit ja sitten katsotaan, mikä muu alustavasti katsomani sopii lukujärjestykseen. Samassa koulutusohjelmassa aloittaa kolme muuta Lauraa ja yksi poika. Montakohan vitsiä tästäkin tullaan vääntämään?

Mutta siis ensi maanantaina olisi raahauduttava yliopistonmäelle jo kymmeneksi. Onnistuukohan? Kaikista hyvistä päätöksistä huolimatta herääminen on venynyt viime kuukautena yhdentoista kieppeille ja se itseasiallinen nouseminen jonnekin yhteen. Kun on pakko lähteä liikkeelle, että ehtii syömään ruokalaruokaa.

Laura 01.09.04 13:13