« Koiria | Etusivu | Jyviä akanoista »

tammikuu 12, 2005

Enemmän kuin haluat tietää

2100-sivuinen ravisteleva lukupaketti on täten kaluttu läpi. Hyvin kirjoittavat ihmiset nostavat minut toisaalta taivaisiin ja toisaalta murtavat mielen: ei ole mitään järkeä yrittää itse kirjoittaa, kun on muita näin paljon parempia.

Niin varautunut kuin yritänkin tunteiden kanssa muuten olla, kirjojen äärellä ne ottavat ylivallan. Harvan muun niin käsinkoskettamattoman asian vuoksi voisin menettää mielenrauhani, itkeä tihrustaa, olla onneni kukkuloilla, valvoa öitä tai toivoa eläväni jossain muualla. Voi kirjoja, tarinoita, sanoja.

Nyt kun emotionaaliset hyökyaallot voivat pikku hiljaa alkaa laantua, voin taas nukkua iltaisin. Voin keskittyä opiskeluun. Voin nähdä ystäviäni. Voin puhua täällä asuvalle miehelle muutenkin kuin yksitavuisesti. Palaan elämään. Silti tuntuu... tyhjältä. Empatian kourissa on tuskallista mutta niin ihanaa pyristellä.

Toivon vielä, että olisin lukenut Farseer- ja Tawny Man –kirjat ennen kirjailijan Suomen-vierailua Finnconissa viime kesänä. Siinä tapauksessa olisin ehkä tajunnut olla uteliaisuuttani paikalla. Nyt joudun vain pohtimaan hyviä, lohduttavia syitä, miksi en ole menettänyt mitään.

Pahus.

Laura 12.01.05 00:38 | TrackBack