« Kummalliset jalat | Etusivu | Töitä ei jätetä »

huhtikuu 02, 2005

Season guide

Sarjassa aiemmin tapahtunutta:

Toissa kaudella, taloa rakennettaessa, ikkunan yläpuolella kulkevan lämpöputken suojakuoren reunaan lisäty verhotankoa katseilta suojaava lista asennettiin asuntoon standardikokoisena. Sellaisena, joka on tarkoitettu ikkunaan, jonka yläpuolella ei ole ylimääräisiä rakenteita. Tuloksena ikkunaa ei voinut avata, eikä siten myöskään täydellisesti pestä. Asunnon ikkunanpesuvastaava Laura jatkoi välinpitämättömänä edellisten asukkaiden tilanteen rauhallisesti ottavaa linjaa ja totesi, että jos yhtä ikkunaa ei voi pestä, on turha pestä asunnon muitakaan ikkunoita. Kausi loppui laiskanpulskeissa merkeissä.

Viime kaudella talossa suoritettiin laajoja pikkuvikojen korjauksia, ja Laura päätti mainita listasta. Kuka tiesi, ehkä seuraava asukas tulisi olemaan sellainen siivoushullu, joka saisi mielensairauden, jos ei voi avata ja pestä yhtä vuokraamistaan ikkunoista.

Täten Laura pyysi korjaajia vaihtamaan listan, siitäkin huolimatta, että korjaajat totesivat vakavalla naamalla, että no ihan hyvinhän näistä ikkunoista vielä näkee läpi. Taisivat olla itse olleet asialla listojen asentamisvaiheessa.

Tällä kaudella Laura on kevään mittaan alkanut ymmärtää, että avattavista ikkunoista syntyy moraalinen velvoite pestä ikkunat, vaikka tietääkin, että ne vain likaantuvat saman tien. Joka kerta ikkunasta ulos katsoessaan hän muistaa asian ja murahtaa tympääntyneesti jonkin kuluneen manauksen.

Toisaalta viime viikolla parvekkeella säilytetyn kompostipussin nihkeä pohja on jättänyt parvekkeen lattiaan hassunkostean läiskän, joka ei kuivu kevätauringon intensiivisessä paahteessakaan. Parvekkeella on siis luultavasti kehittymässä jokin uusi elämänmuoto. Parvekkeelle ei kannata varmaan siis mennä. Elämänmuoto voi olla vihamielinen, jolloin alueelle tunkeutuminen voisi olla vaarallista, tai ainutlaatuinen ja harvinainen ja ovesta puhaltavat sisäilmavirrat ehkä tuhoaisivat sen.

Asunnon isoin ikkuna olisi kätevintä pestä parvekkeelta käsin. Tuttuun tapaan siis sarjassamme selvitään ikkunoiden pesusta siis tänäkin keväänä?

Laura 02.04.05 13:03 | TrackBack