« Jollain teemalla koottuja haja-ajatelmia | Etusivu | Avata suunsa julkisella paikalla »

helmikuu 23, 2004

Kotityöt, parisuhteet ja tasa-arvo!

Pahan maailman runnoma miesparka, jonka juttuihin jatkuvasti jaksan viitata, potee maailmantuskaa tehdessään naisille kuuluvia kotitöitä vapaaehtoisesti.

Unohtaos jo murheessa pyöriskely: nykysukupolvi ei enää sinun kaltaisiasi kieroon katso. Minä ainakaan en tajua, mitä erityisen miehekästä muka on siinä, ettei tiedä kahvipaketin sijaintia vaikka kahvia juokin tai ei osaa siivota omia jälkiään.

Päinvastoin puolustan kodinhoidon tasapuolista jakoa niin kiihkeästi, että jos jään kiinni pyykkikorin kanssa matkalla pesutupaan tai kukkien kastelusta, tulee pakottava tarve selitellä, että minä tosin pyykkään mutta kyllä miehenpuoli imuroi. Ja osaa sekä kehtaa laittaa mahtavaa ruokaa; en huonomman tyypin kanssa samassa taloudessa pärjäisikään, sen verran tasa-arvoa olen oppinut pitämään itsestäänselvyytenä kotona.

Tai no, tasa-arvo ja tasa-arvo: osaan kyllä hakata taulukoukun seinään ja vaihtaa lampun, ja jos joku näyttää mallia, mihin kotielektroniikan piuhat vedetään, saatan pystyä siihenkin, mutta jo kirjahyllyn kokoaminen vie sormen suuhun.

Mutakakku muuten urakoitiin eilen loppuun. Mitenkäs tehtäisiin; kun minä kerran leivoin, toinen tiskaa urakassa käytetyt astiat?

Laura 23.02.04 20:04