« Tuntematon kirjoitustyöläinen | Etusivu | Polkaisun päässä »

toukokuu 07, 2005

Kirjataivas

Tämän suoltoprojektin 300. merkintä on täytetty huolettomalla ahdistuksella ja ihanalla innolla.

Huoleton ahdistus syntyy siitä, että tämän bloginpäivitysikkunan alla on käynnissä kevään viimeinen opiskeluprojekti, jolla tosin on palautus vasta puolentoista viikon päässä. Huoletonta, mutta ahdistavaa.

Ihana into syntyy siitä, että projektin lähdemateriaaleihin on hiukka hankalaa keskittyä, kun päässä pyörivät viimeisimmässä Portissa olleet kirja-arvostelut.

Mitä kaikkea luppoisena ensi kesänä täytyykään ehtiä lukea.

Kaikki Iain M. Banksilta väliin jäänyt. George R.R. Martinin Valtaistuinpeli-sarja, suomeksi tai englanniksi, kunhan saan sen lukea. Robin Hobbin Liveship Traders. Se jokin fantasiasarja, jonka nimeä en muista, mutta joka on Hannella lukuprojektina. Kaikki Voimassa suositellut kirjat, joissa on kivan näköiset kannet, kaikki science fiction -piireissä liikuttaessa kuullut kirjasuositukset. Ja Portissa talven mittaan esiintyneet kirjat. Dan Simmonsin Hyperionia ja Endymioniakin ajattelin, mutta voiko niiden uusintaan uhrata kallista aikaansa, varsinkin, kun tyypiltä löytyisi vaikka mitä muutakin?

Edessä on siis toivon mukaan ihana, todellisuuspakoinen kesä sci-fin ja fantasian pyörteissä. Ihanaa, että kumpikin genre on nyt niin suuressa huudossa, että nannaa saa Suomestakin, kirjastoistakin monipuolisesti.

Suunnitelmissa on myös pitää jalkoja maassa parin graduun liittyvän kirjan avulla. Mutta ehtiihän niitä elokuun puolivälin jälkeenkin katsoa.

Laura 07.05.05 12:16 | TrackBack

Kommentit

Minulla on tuota Martinia englanniksi muistaakseni toinen ja kolmas osa. Ja Deverryt englanniksi kunhan kaikki loputkin ehtivät seilata tänne.

Kirjoitti Hanne 07.05.05 15:16

Minulta saat halvalla ensimmäisen osan Game of Thronesia englanniksi. Nimim. ihan tyhmä kirja, mää sitä jaksa lukee...

Kirjoitti Mikko 08.05.05 20:13

Voi-voi, eka osa on jo luettu, suomeksi ^_^

Kirjoitti Laura 08.05.05 20:16

Ja kai sentään aiot lukea Alastair Reynoldsia (Ilmestysten avaruus, Kuilukaupunki)? Ellei ole luettu jo, tietty.

Kirjoitti Koo 14.05.05 02:37


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?