« Kodikkaan ytimessä | Etusivu | Nyt saa taas riittää »

lokakuu 18, 2005

Sergeanne Golon: Angelika

Pelinjohtajani loihtimat roolipelisessiot ovat olleet viime aikoina niin täynnä romanttista räiskettä ja ihanaa ihkuilua, että. Iski jokin kohtaus ja kävin noutamassa kirjastosta Angelikan.

Aaaahhh. Suklaata, pimeyttä ja kynttilänvalo. Kreivejä, roistoja, rintakarvoja, testosteronia, älyä, tahtoa, nokkelaa sanailua, intohimoa, seikkailuja. (Ei kuitenkaan esimerkiksi sukupuolitauteja, ei-toivottuja raskauksia, Murphyn lakia. Aivan täydellistä.)

Suklaakin on täydellistä, koska lintuinfluenssa tulee ja sen kannoilla seuraavasta maailmanlopusta selviävät vain ne, joilla on paksu vararavintokerros. Kyllä minä olen maailmanloppukirjallisuuteni lukenut.

Edellisen lukukerran jälkeen elämäni vuodet (tasan kymmenen kappaletta) ovat tehneet tehtävänsä. Juoni hyppii jossain häiritsevän rajamailla, dialogi on logiikaltaan käsittämätöntä (laitan ranskalaisuuden tai jonkin piikkiin), ja Angelika itse on aivan sietämätön. Vai mitä sanoisitte henkilöhahmosta, joka urheana lähtee pelastamaan lapsiaan murhanhimoisten, paatuneiden, varmoiksi vihollisikseen tietämiensä roistojen linnoituksesta - yksin - ja sitten melkein kirkuu nähdessään rotan? Jonka tahto vie vaikka läpi harmaan kiven mutta joka kaatuu selälleen haarat levällään kun vain joku miespuolinen katsoo "tulisesti"? Argh. Hirveintä on, että suoranaisia raiskauksia kuvaillaan oikein hekumoiden. Onkos tämä nyt kivaa ja vapautunutta vai vähän arveluttavaa propagandaa?

Ja silti minä sitä luen ja luen enkä voi laskea käsistäni, koska siinä on kauniisti laulava ja ihanasti rakastava kreivi ja sitä seikkailua ja intohimoa. Koska tällaisia me jotkut tytöt ollaan. Kyllä ne Serge ja Anne vain tiesivät, miten päästään Suomessakin 21:een painokseen. Parasta tietenkin on, että kirjasarja jatkuu, ja jatkuu, ja jatkuu... ja lähikirjastossa on se kaikki.

Laura 18.10.05 20:27 | TrackBack

Kommentit

Jäätyneenä, neljä tuntia nukkuneena ja tilattuani noin 80 metriä lastenhuoneen tapettia ilman palautusoikeutta minäkin kaipaan glamouria elämääni. Siispä kirjastoon sarjan ensimmäistä kierrosta varten. Tuo kreivi vaikutti sikäli kiinnostavalta lihavan perheenäidin näkökulmasta.

Kirjoitti Hanne 19.10.05 14:32

:D, lol ja mitä vielä.

Kirjoitti Laura 19.10.05 14:38

Sivistyksessäni on aukko. Lisäksi tunnen outoa vimmaa ajatellessani yht'aikaa suklaata ja tulista kreiviä.

Kirjoitti Jenni 19.10.05 16:31

Tulinen kreivi poistuu kuvioista ihan liian aikaisin ja muut ovat lähinnä surkeita korvikkeita. Lukekaa siis hitaasti. *nimimerkki eilisiltana sarjan aloittanut, tänä aamuna kolmannen osan lopettanut*

Kirjoitti Hanne 20.10.05 12:58

Jenni, miten oletkin päässyt ohittamaan Angelikan? Tuntomerkit: vaalea tukka, vihreät silmät, kuuskytlukulainen meikki...

Hanne, jatka vain lukemista. Taikka, ei varmaan tarvitse erikseen kehottaa... Onko sitä sinun lukunopeuttasi ikinä mitattu?

Minäkin kyllä meinasin tällä toisella kerralla lopettaa siihen tiettyyn kohtaan, mutta, no. En pystynytkään, pikkusormi oli jo mennyt ja vähän nimetöntäkin.

Kirjoitti Laura 20.10.05 13:06

Omasta hyllystä löytyy viisi ensimmäistä kirjaa. (Ja siihen olisi ainoinaan lukeminen kannattanut lopettaa, jatko on niin ihmeellistä junnaamista että.) Edellinen lukukerta oli viime vuosituhannen puolella, joten uusinta taitaa olla taas paikallaan. Mutta mitenkähän se suklaa sopii tähän ännänteen laihdutusyritykseen...

Kirjoitti iina 22.10.05 10:51

Alkaa vaikuttaa siltä, että minä en avaa edes sarjan toista osaa. Palautukoon takaisin kirjastoon.

Jotain minussa on kyllä kuollut, kun ei siirappi ja sokeriliemi enää kolahda.

Kirjoitti Laura 28.10.05 13:56


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?