« Vähän sekaisin mutta toimii vielä | Etusivu | Tirjantai »

toukokuu 16, 2005

Tukka on tärkeä

Urh. Taisi käydä benropet. Mistähän saisi tyylikkäitä Hankkijan lippiksiä nuorison suosimissa väreissä?

Pitkätukkaisena ei ikinä tuntunut siltä, että tukka oli tyhmästi. Se saattoi olla huonosti, mutta ainakin tunsi itsensä ihmisen näköiseksi. Innostuinpa nyt käskemään tukanleikkaajatätiä, että leikkaa lyhyeksi, ja sainkin juuri sellaisen mitä toivoin, paitsi että se ei ollenkaan istu minun päähäni. Taidan kulkea pipo päässä koko kesän, tai ainakin siihen asti, että kampaus kasvaa muodottomaksi pehkoksi.

Kaiken huipuksi kampaamon sampoo oli jotain sellaista myrkkyä, että se saa hiukseni näyttämään kemikaaleilla blondatuilta. Ahistaa.

Kaiken huipuksi minulle sanottiin aivan vakavalla naamalla, että tukka kaipaisi paria raitaa. Rrraitaa!

Raidat ovat sitten vihon viimeinen asia, mikä tähän päähän ilmestyy. Kun näette raidat ja minut samassa kuvassa, kaikki on menetetty. Olen silloin uponnut vyötäröä myöten johonkin sellaiseen maastoon, jota en alun alkaen halunnut edes tutkia. Se viitannee jonnekin sinne kolmikymppisyyteen ja vanhentumiseen, josta minulle on aina tukan leikkaamisesta asti pisteliäästi vihjailtu.

Älkää kysykö miksi, mutta minulla on siis pienoinen ennakkoluulo kampaamopalveluja kohtaan.

Ja päivä on ollut aika epätoivoinen.

Laura 16.05.05 23:06 | TrackBack

Kommentit

Siksi minä en käykään kampaajalla vaan leikkautan kotona Fiskarsin saksilla (Tämä onkin sitten se toinen ääripää raita-akselilla, mutta nyt on sentään isot kangassakset eikä pieniä askartelusaksia kuten ennen...)

Raidat on muuten hyviä silloin, kun ne eivät näy vaan sulautuvat yleiseen tukanväriin. Minulla oli joskus ihan ihanat virolaisen kampaajan loihtimat puna-kulta-kuparivärit päässä. Sitten se mokoma lähti naapurin kampaamosta ja tilalle tuli joku mummeli. Siinä vaiheessa siirryin Fiskarsiin.

Kirjoitti Hanne 16.05.05 23:59

Kampureille _ei koskaan_ sanota : a) leikkaa lyhyeksi b) leikkaa niinkuin katsot parhaaksi/sopivaksi.

Sanat lyhyt, paras ja sopiva ovat niin perin suhteellisia.

Sanoo kokemuksen tumma ääni, joka ei koskaan opi.

Kirjoitti mea 17.05.05 05:58

No kun nolointa tässä on se, että minä sanoin että leikkaa näin ja sitten se leikkasi niin. Ja sitten se ei ollutkaan sen näköinen kuin ajattelin. *Itseruoskintaa*

Kirjoitti Laura 17.05.05 09:32

Turha menoerä koko tukanleikkuu muutenkin. Hiustenhoitoon riittää kuukausiksi vesijohtovesi ja pullo mäntysuopaa. Se ei ehkä johda millään mittapuulla trendikkääseen lookiin, mutta ei sitä voi aikuismaiseksikaan sanoa.

Kirjoitti Tapsu 17.05.05 09:37


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?