« Niitä suuria kysymyksiä | Etusivu | Valtsikka polkkaa »

tammikuu 31, 2005

Ja minähän en koskaan nalkuta

Miehet tarvitsisivat välttämättä sen tavallisen äidinkielenopetuksen lisäksi koulutusta elämänsä muiden naisten kielessä. On aivan uskomatonta, miten helposti viestinnässä on häiriöitä sukupuolten kesken.

Pieni harjoitus: osa-aikavirkanainen tulee ryytyneenä viikonlopun reisusta kotiin. Hän lausuu (yritä keksiä viivalle suomennettu versio. Viivat ovat lyhyitä, koska vastauksetkin ovat ytimekkäitä. Oikeat suomennokset saat lähimmältä naiselta):

"Sinulla on näköjään ollut koko viikonloppu aikaa miettiä ja valmistella tätä mainitsemaani biojäteastian pesua."
______________________________

"Jos olisit siirtänyt katsettasi 45 astetta tietokoneen ruudusta, olisit huomannut tuon veden puutteeseen nuupahtaneen kukan."
______________________________

"Saako tämän laittaa jo roskiin?" (Tyhjästä, mutta huolellisesti kiinni kierretystä mehutiivistepullosta pöydällä.)
______________________________

"Ai, et sitten ole päässyt koko viikonloppuna käymään ulkona." (Keskelle kapeaa eteistä esteeksi ajautuneesta rikkalapiosta ja harjasta.)
______________________________

Turha yrittää uskotella minulle, että kannattaisi yrittää opetella viestintää miesten ehdoilla. Kyllä minä tiedän, millä periaatteilla ainakin kuulopuoli toimii.

Laura 31.01.05 18:48 | TrackBack

Kommentit

Spontaanit miehekkäät vastaukset näihin kovin tutunkuuloisiin juttuihin ovat

1. jaa
2. ai
3. joo
4. e

Mitä tästä voittaa?

Kirjoitti Tommi 31.01.05 18:57

Kukaan ei voita mitään. Kaikilla on paha mieli. Maailma ei muutu paremmaksi paikaksi. Kotiin jäävät osapuolet: siivotkaa kotona suosiolla, kun puoliskonne on maailman turuilla rähjääntymässä.

Kirjoitti Laura 31.01.05 19:03

Hah, heti kun koittaa se päivä, että itse saavun siivottuun kotiin miltä lie reissulta, johon joskus vielä saatan uskaltautua, ryhdyn siivoamaan milloin puoliskoni ei ole kotona.
Viitseliäisyyden puute kotitöissä ei kuulu vain miessukupuolelle.

Kirjoitti Tapsu 16.02.05 08:41

Ei niin, mutta eikös olekin hauska kieriskellä stereotypioissa? Älä nyt vie kärsivältä naiselta hänen ainoaa varaventtiiliään.

Kirjoitti Laura 16.02.05 09:12


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?