« Nick Cave and the Bad Seeds | Etusivu | Kaikkea sitä pitää olla »

elokuu 04, 2004

Enimmän aikaa ruudun ääressä

fable.jpgHarkitsen vakavasti, pelaanko enää PC-pelejä. Niiden toimivuus tai toimimattomuus tuntuu olevan tuurista kiinni, ja ottaa hiukka päähän, kun syntymäpäivälahjapeli kuukauden pelaamisen jälkeen kaatuu - ilmeisesti Windowsin päivitykseen. En tiedä, onko sitten esimerkiksi Linux sen vakaampi ympäristö peleille, mutta joka tapauksessa se on vaikea vaihtoehto tällaisille taviksille.

Konsolipelaaminen vaikuttaa kaikkien vuosien varrella PC:n pelien kanssa koettujen itkujen ja jalan polkemisien jälkeen mukavan helpolta ja huolettomalta: levy koneeseen, telkkari päälle ja menoks.

Fable ainakin näyttää joltain, josta voisi olla mukava aloittaa. Tässä roolipeliseikkailussa hahmo kehittyy pelaajan tekemien pelillisten valintojen mukaan: esimerkiksi ulkonäkö muuttuu samoin kuin pelissä vastaan tulevien ihmisten reaktiot. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Uusimmassa Pelit-lehdessä, joka on tällaisen sunnuntaipelailijan vaistomaisesti valittu guru, ennakkoarvio ainakin vaikutti myönteiseltä. Vielä kun talviaikaan olisi joskus aikaakin pelailla...

Laura 04.08.04 11:46

Kommentit

Määkin on niin ihastunut konsolipelaamiseen. Ei olisi uskonut vielä kymmenen tai viisikään vuotta sitten. Cube on söpö ja pelit hyviä, minkäs teet. Ja jos totta puhutaan, kyllä se 28 tuuman telkkari vie voiton 17 tuuman näytöstä, varsinkin kun RGB-kaapelilla kuva on vieläpä varsin terävä. Vielä kun saa neljä pelaajaa koneen ääreen niin pelaamisen ilo on jotakuinkin maksimissaan.

Fable vaikuttaa jännältä. Ja nimenomaan tuo hahmon ulkoasun muuttuminen! Vaan jos tuo on Xboxille vain, jää meiltä väliin, enkä tiedä onko se muutenkaan sitten minun makuuni.

Kirjoitti Mikko 04.08.04 13:03

Minä taas lähtökohtaisesti vierastan konsolipelejä. On vaan sellainen mielikuva, että ne ovat luonteeltaan semmoisia action-nakutteluja, jotka vaativat reaktionopeutta ja näppäinyhdistelmien muistamista, mikä ei minulta onnistu. Mielenkiinto on kerran sykähtänyt ja sitten laimentunut niin Soulcaliburiin, Zeldaan kuin siihen beach volley -peliinkiin.

Haluaisin pelata niitä loputtomia pipertelypelejä, joille PC tuntuu luonnolliselta pelikoneelta, ja joita konsoleille ei tietääkseni juurikaan ole. Ehkä tulevaisuudessa asia korjaantuu. Onneksi seikkailu- ja roolipelejä sentään riittää.

Kirjoitti Laura 04.08.04 19:17


Sano jotain

Haluatko, että koneesi muistaa nämä tiedot?