« Taas sama virsi | Etusivu | Me haastaa, juu »

tammikuu 29, 2005

Kolme sukupolvea

Otin pikalähdön koti-kotiin. Kaikki on kovin mukavaa. Mumma suostui normaalien puheenaiheiden - tuntemattomien henkilöiden kasvaimet ja hautajaiset viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana - keskustelemaan tästä päivästä ja elävistä ihmisistä, kuten lintulaudan vierailijoista, sukulaisista ja kutomisesta. Älkää yhtään aliarvioiko tämän vyörytysvoiton, äidinäitini ajatusten suunnan vaihdon, merkitystä.

Äidin kanssa kaivelimme ullakkokomeron aarteistoa: jämälankoja ja kankaanriekaleita, joilla joskus saattaa vielä tehdä jotain. Älkää aliarvioiko myöskään kaikkeen mahdolliseen lankoihin ja kankaisiin liittyvään varautumisen merkitystä. Heittelimme nyt kuitenkin surkeimmat palat roskiin. Äiti käski pitää sitä perinnön ennakkoselvittelynä: tämän kaiken minä vielä joskus saan. Jihuu.

Varromme kumpikin kauhulla sitä hetkeä, kun joudumme purkamaan mumman talon ullakon. Noin 60 neliötä vaatteita, lankoja, kutomuksia ja roinaa 60-luvulta lähtien. Mumman elämäntyö on hamstraaminen ja uusiokäyttäminen.

Koska tänne peräkylillekin tulee nykyään netti, joskin hitaasti, yritin opettaa äidillekin blogilistan laiskan selailun jalon harrastuksen, että vastaavalta säästyttäisiin tässä sukupolvessa.

Laura 29.01.05 20:42 | TrackBack